En Sıcak Konular

Büyük ikramiye'nin ilk talihlisi

2 Ocak 2009 17:47 tsi
Milli Piyango'nun 25 Milyon YTL'lik bileti dörde bölünmüştü. İkramiyenin talihlileri her zaman olduğu gibi kayıp ama biri ortaya çıktı.

Milli Piyango'nun yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye olan 25 milyon TL'yi paylaşan çeyrek bilet sahibi şanslılardan ilki, bugün ikramiyesini aldı.

Adının açıklanmasını istemeyen talihlinin çekini, Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürlüğünde MPİ Genel Müdür Yardımcısı Muammer Çolak, Türkiye İş Bankası Ankara Şubesi 2. Müdürü Serkan Sezen'e teslim etti.

Daha sonra Sezen, gazetecilerin talihliyle ilgili sorularını yanıtladı.

Sezen, talihlinin 1980 doğumlu, erkek, bekar ve işçi olduğunu belirterek, ''İkramiye sonuçta iyi bir yere, ihtiyacı olan birine gitti'' dedi.

Talihlinin parayı nasıl değerlendireceğiyle ilgili bir açıklama yapmadığını kaydeden Sezen, ''Ama İş Bankasını tercih ettiğini bildirdi. Herhalde parasını hep beraber değerlendireceğiz'' diye konuştu.

Sezen, bir soru üzerine 6 milyon 250 bin TL olan ikramiyenin aylık getirisinin 70 bin TL'nin üzerinde olduğunu kaydetti.

25 milyon TL'lik ikramiyenin çeyrek bilete düşen 6 milyon 250 bin TL'lik kısmı, vergi alınmadan talihliye veriliyor.

BİLETLERDEN BİRİ DE SAKARYA'DA

Milli Piyango'nun Yılbaşı Özel Çekilişi'nde 25 milyon TL isabet eden çeyrek biletlerden birinin, Sakarya'nın Akyazı ilçesinde satıldığı belirtildi. Akyazı'da seyyar Milli Piyango bayiliği yapan Musa Köseoğlu, yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye isabet eden 9025160 numaralı çeyrek bileti kendisinin sattığını belirtti.

Köseoğlu, ''Büyük ikramiye isabet eden 9025160 numaralı çeyrek bileti ben sattım. Bileti kime sattığımı bilmiyorum. Yıllardır bilet satıyorum. Ama ilçemizden birine çıktığına eminim. İlçemizden birine çıktığı için çok mutluyum. Bileti alan kişi beni evlendirirse mutlu olurum'' diye konuştu.

Diğer yandan, Adapazarı'nda seyyar bayi olarak çalışan ve ilçelerdeki bayilere bilet veren Fikret Kezer de biletleri toplu olarak alıp çeşitli bayilere verdiğini, bunlar arasında Akyazı'daki Musa Köseoğlu'na verdiği serideki biletler arasında büyük ikramiye çıkan biletin bulunduğunu kaydetti.

Kezer, şunları söyledi:

''Şekerbank toplu şekilde bilet alıyor ve şubelerine gönderiyor. Ben de bankanın ilimizdeki şubesinden toplu bilet aldım ve bunu bayilere gönderdim.''

Milli Piyango Sakarya Şube Müdürü İbrahim Anıl, biletin şube kanalıyla satılmadığını, ancak Şekerbank kanalıyla da biletler satıldığını kaydetti.

Büyük ikramiye isabet eden biletin Sakarya'da satılmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydeden Anıl, şube olarak şu ana kadar, büyük ikramiyeyi tek rakamla kaçıran 4 kişiye teselli ikramiyesi ödediklerini bildirdi.



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,529 µs