savaşa teşvik etmiş! | " /> savaşa teşvik etmiş! | "/>

En Sıcak Konular

Olmert'i Arap liderleri savaşa teşvik etmiş!

2 Ocak 2009 13:55 tsi
Olmert'i Arap liderleri savaşa teşvik etmiş! 
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, "Arap liderleri beni Gazze Savaşı'nı sürdürmeye teşvik etti" dedi.

Haaretz gazetesinin muhabirinin Telaviv'deki üst düzey kaynaklardan aktardığına göre İsrail'in Fransa'nın ateşkes önerisini reddetmesine rağmen uzun vadeli bir ateşkesin sağlanması için Hamas'la iletişim kanalları aradığını yazdı.

Gazete haberinde İsrail yönetiminin bütün üst düzey yetkililerinin bulunduğu toplantıda Arap liderlerinin bir çoğunun kendisini arayarak askeri operasyona devam etme ve Hamas'ı vurmayı sürdürmeye teşvik ettiklerini yazdı. Olmert ise ateşkesin şu şartlarla kabul edilebileceğini kaydetti: İsrail'e atılar füzelerin durdurulması, bütün terörist eylemlerin sona erdirilmesi, Gazze Mısır sınırının mayınlarla döşenmesi, silah kaçakçılığının durdurulması, Hamas'ın hareketlerini kontrol edecek uluslar arası bir komitenin kurulması..

Öte yandan Maariv gazetesinin analistlerinden Caki Joki, Perşembe günü yayınlanan makalesinde İsrail'in asıl hedefinin atılan füzeleri durdurmak olduğunu belirterek bu savaşın 2006'daki Lübnan savaşına oldukça benzerlik gösterdiğini belirterek İsrail'in aşırı güç kullanımı konusunda benzeri hataları tekrarladığını sözlerine ekledi. Yazar ayrıca füzelerin durdurulması bir yana Hamas'ın İsrail içlerinde daha önce hiç ulaşılmayan hedefleri vurduğuna dikkat çekerek Nasrullah'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada bu savaşın da sonunun aynı olacağı yönündeki öngörüsünün büyük ölçüde doğru çıktığını kaydetti.

Öte yandan İsrail Güvenlik bakanı yardımcısı Matan Vilnai yaptığı açıklamada şu anda mevcut uluslar arası durumun ve özellikle de Arapların zirve düzenlemeyi ertelemelerinin İsrail'in Gazze'yi vurmaya devam etmesine imkan sağladığını dile getirdi.

Vilnai, İsrail'in devlet kanalı olan Kanal 1'e yaptığı açıklamada Arap ülkelerinin bir çoğunun İsrail'in saldırılarını anlayışla karşıladığını belirterek başlarındaki fundamentalizm belasından dolayı Hamas'a karşı kendilerini İsrail'le aynı safta gördüklerini söyledi.

dunyabulteni



Bu haber 488 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs