En Sıcak Konular

Gaziantep'te fırtına Şaninbey'de esiyor

2 Ocak 2009 13:35 tsi
Gaziantep'te Büyükşehir Belediye Başkan adayının belli olması ile AK Parti'de gözler ilçelere çevrildi. Seçimin nabzının attığı yer ise merkez ilçe Şahinbey.

 Gaziantep’te,  iktidar partisi cephesinde Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanmasından sonra gözler ilçelere çevrildi. Şimdi akıllardaki soru Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerinde kimler aday olacak?

Asım Güzelbey’in yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı adayı yapılması, kentte memnunlukla karşılandı. Yaptığı başarılı çalışmaları ile tanınan Güzelbey hakkında CHP ve Aydın Doğan medyasının kullanmak istediği çirkin silah, ters tepti. Güzelbey’in aldığı iddia edilen çekin, belediye adına kesildiği ve belediye kasasından çıkması ile halkın Güzelbey’e olan güveni daha da arttı.

Halkla ve bölge milletvekilleri ile arası iyi olan Güzelbey’in il teşkilatı ile yıldızı bir türlü barışmadı. İl Başkanı Ökkeş Eruslu’nun istifasını, yönetim kurulunun takip etmesi bekleniyor. Başkan ile il teşkilatı arasındaki ilişkinin negatif bir zeminde olmasına rağmen, Ökkeş Eruslu’nun AK Parti için çalışmaya devam edeceği biliniyor.

ŞEHİTKAMİL’DE TAŞLAR SAĞLAM

Şehitkamil ilçesinde, Mithat Erkan, Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Mehmet Demirbaş ve Mehmet Er, Şehitkamil ilçesi için aday adaylığı başvurusu yaptı.  Yapılan bu başvurulara rağmen, halen başkanlık koltuğunda oturan Metin Özkarslı’nın yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İlçede devrim denecek nitelikte çalışmalar yapan Özkarslı, ilçe halkı tarafından tutulan bir isim olarak biliniyor. Özellikle, ilçenin gecekondu bölgesi görünümünden kurtarılması ve toplu konut çalışmaları ile öne çıkan Özkarslı, teşkilat ve bölge milletvekilleri ile de sıcak temasını hiç bozmadı. AK Parti’nin Özkarslı’nın adaylığı ile gireceği yarıştan ise çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

FIRTINA ŞAHİNBEY’DE ESİYOR

Gaziantep merkezde fırtınanın en sert estiği ilçe ise şüphesiz Şahinbey. Halen başkanlık koltuğunda oturan Ömer Can, çok yıpranan bir isim olarak yeniden aday adayı oldu.

Başkan yardımcılarından Mehmet Haz, düne kadar Ömer Can ile uyumlu bir çalışma yürüttü. Belli çevreler, Ömer Can’ın, “Ben olmazsam bari Mehmet Haz olsun diye onu öne çırıyor” diye iddialar ortaya attı ise de bu bağlantının olduğuna ihtimal verilmiyor.

Öteki aday adayları ise eski Gençlik Kolları Başkanı avukat Ertuğrul Kaya, finans uzmanı Mehmet Kılıç ve tüccar Ali Sarı.

Şahinbey’deki aday adayları bu isimlerle sınırlı değil. Şehitkamil’de başkan Metin Özkarslı’nın yerinin sağlam olduğunu düşünen Bekir Öztekin, şansını Şahinbey adayı olmada arıyor. İl yöneticisi olan Birol Ülğer ve Gaziantepspor Klübü eski başkanı Ali Nezih Nakıboğlu da aday adaylığı için başvurmuş durumda.

Şahinbey ilçesine talip olan bir başka isim de Mehmet Yaşar Duru. Yaşar Duru, bu ilçede başkan yardımcılığı görevi yapan biri. Daha sonra Başkan Ömer Can’ın uygulamalarına karşı durduğu için görevinden ayrılmayı seçti.

Bir dönem medya mensubu olarak da başarılı çalışmalara imza atan Yaşar Duru, belediyecilik deneyimi ile şimdi başkanlık koltuğuna talip.

haber7



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,901 µs