En Sıcak Konular

7 gencin ölüm sebebi!

2 Ocak 2009 13:07 tsi
Başkent Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Veysel Karani Demir, Ankara'da 7 gencin ölümüyle sonuçlanan karbonmonoksit zehirlenmesi konusunda basın toplantısı düzenledi.

Genel müdürlük binasındaki toplantıda konuşan Demir, doğalgaz ekiplerinin olayda bir ihmalinin bulunmadığını söyleyerek, ''Ventülasyon aracı gazeteyle kapatılmış... Kombinin bulunduğu alanın havalandırılması yeterlidir. Ölüm hadiselerinin büyük çoğunluğu bundan gerçekleşiyor." dedi.


Ölenlere Allah'tan rahmet dileyen Demir, yılbaşı günü yaşananlarla ilgil şunlarları anlattı: "Saat 05:09'da polis 155 merkezinden bizim acil servisimize bir zehirlenme hadisesi olduğu ihbarını aldıklarını bildirdi. 10 dakika içerisinde ekip intikal etmiş. Polisin kişileri ambulansa bindirdiğini görüyorlar. Kişiler naklediliyor. Olay yerindeki polis gazı kesin diyor. Apartmana girerek gazı kesiyor. 4 numaralı dairede kimse yok, kapıya çıkan olmuyor. Hiç kimseyle temasta bulunmadı. Bunların hiçbirisi doğru değil. Kimseyle temas olmamış gecenin bu saatinde kimseyle bir temas imkanı yoktur. Rutin işlemi gerçekleştirdi. Bacalarda herhangi bir tıkanıklık yok.
 
Ventülasyon aracı gazeteyle kapatılmış, kombinin bulunduğu alanın havalandırılması yeterli olur. Ölüm hadiselerinin büyük çoğunluğu bundan gerçekleşiyor. Bunun önüne perde bile çekseniz işlev görmüyor. 4 numaralı dairede sebep bu. Bağlantı borusu da yırtılmış, muhtemel bir geri tepme de var. Filekslerin yırtık olmasından kaynaklanıyor. Uzun süre eğlenmişler saat 02.30'a kadar. Muhtemelen yatıp uyudular, farkına varamadılar. Bu gazdan Allah muhafaza etsin, insanın hiç haberi olmuyor. Uzun süre hissedilmiyor, 40 saniye içerisinde beyin ölümü gerçekleşir."
 
cihan



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,422 µs