Gazze savaşı 'Furkan savaşı' olacak | " /> Gazze savaşı 'Furkan savaşı' olacak | "/>

En Sıcak Konular

Heniyye: Gazze savaşı 'Furkan savaşı' olacak

2 Ocak 2009 11:38 tsi
Heniyye: Gazze savaşı 'Furkan savaşı' olacak Hamas Başbakanı Heniyye, "Gazze Savaşı 'Furkan Savaşı' olacak; öncesiyle sonrası aynı olmayacak" dedi.

Savaşın ve vahşetin 5. gününde Filistin halkına seslenen Başbakan İsmail Heniyye, Gazze'ye yapılan barbar savaşın "Furkan Savaşı" olacağını belirterek, sonrasının öncesinden çok farklı olacağını söyledi.

Hamas Başbakanı İsmail Heniyye, el-Aksa Televizyonu vasıtasıyla yaptığı konuşmada, "Gazze'ye açılan savaş, gerçek bir savaştır. Hiçbir ahlaki değere, ilke ve hukuka dayanmayan barbar bir savaşı" olduğunu söyledi.

Yapılanların ne beşeri ne de semavi dinlerde, hukuk ve örflerde hiçbir yeri olmadığının altını çizen Heniye, Gazze savaşının, Filistin halkını hedef alan bir soykırım savaşı olduğunu kaydederek, "Gazze'deki her şeyi hedef alan gerçek bir savaştır. Sivilleri bilinçli bir şekilde hedef alan bir savaştır. Bu savaşta her türlü silah deneniyor. Askerlerden önce siviller, yaşlılar, çocuklar ve hastalar hedef alındı. Tüm bunlara rağmen, iç cephe güçlü olmaya ve direnmeye devam ediyor. Gazze halkı, Allah'ın izniyle bu savaştan selametle, güven ve güçle çıkacaklar" dedi.

İsrail'in bu savaşı Filistin halkını yok etmek, Filistin davasına darbe vurmak ve direniş projesini ortadan kaldırmak için başlattığını belirten İsmail Heniyye, "Bu savaş; her ne kadar Siyonist işgalciler öyle iddia ediyorlarsa da sadece Hamas ve hükümete karşı değildir. Biz bundan şeref duyarız. Ancak savaş bütün Filistin halkına karşı, Filistin halkının direnişine, oluşturduğu kurumlara, alt yapıya, ortaya koyduğu iradeye karşı yapılmış bir savaştır. Bu savaş davasıyla birlikte Filistin halkını, bu halkın duruşunu ve geleceğini yıkmak için açılmış bir savaştır."

GAZZE'DE İKİ FARKLI TABLO VAR

Gazze'de iki farklı tablo olduğunu belirten Başbakan İsmail Heniyye sözlerini şöyle sürdürdü: "Gazze'de iki tablo var. Birinde; yıkım, vahşet, katliam, yangın, cesetler, yerle bir olmuş binalar var. Burada 400'den fazla şehitten ve 2000'den fazla yaralıdan bahsediyoruz. Bu tablo gerçekten bir vahşettir ve üzüntü vericidir. Fakat Gazze'de bir tablo daha var: O da; direniş, sebat, fedakârlık, kurban olmaya hazırlık ve ilk darbenin şokunu atlatma var. Halklarını ve davalarını korumak için direniş gösteren mücahitler var. Bu barbar ve vahşi savaşın 5. gününde direnişin ortaya koyduğu tablo galip geldi. Bu tablo yıkım ve katliam tablosuna; kanın kılıca; masum çocukların tonlarca patlayıcı atan çılgın savaş uçaklarına; Filistin halkı Gazze'nin balıkçı teknelerini yerle bir eden düşman savaş botlarına ve bu halktan daha fazla insanı öldürmek için sınırda izin bekleyen düşman tanklarına kesinlikle galip gelecektir."

Filistinhaber



Bu haber 2,093 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,835 µs