En Sıcak Konular

Bu e-maillere inanan parasını kaptırabilir

2 Ocak 2009 09:33 tsi
EMNİYET Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM), tedavüle giren yeni banknotların piyasaya sürümünü fırsat bilerek, internet üzerinden dolandırıcılık yapılabileceğine ilişkin uyarıda bulunarak, finans kuruluşlarını,

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 81 ilin emniyet müdürlüklerine gönderilen uyarı yazısında, Türkiye’de ve çeşitli ülkelerdeki hackerlar tarafından, yeni banknotları fırsat bilerek dolandırıcılık yapılacağı yönünde ihbar alındığı bildirildi.

KİŞİSEL BİLGİNİZİ ASLA VERMEYİN

Hackerlar tarafından “Phising” olarak adlandırılan ve Türkçe’de “oltalamak” olarak bilinen yönteme dikkat çeken polis, Merkez Bankası veya çeşitli bankaların adları kullanılarak gönderilen taklit mailler konusunda uyarıda bulundu ve maillerde sorulan kişisel bilgilerin kesinlikle bildirilmemesini istedi. KOM Başkanlığı’nın “Önemli, ivedi ‘Phising’ (Oltalama) uyarısı” başlıklı yazısında banka, finans kuruluşları ve vatandaşların mail adreslerine TCMB’nın logosu kullanılarak mail geleceğini, bu mailde teyit işlemlerinin yapılması gerektiğinin belirtileceği ifade edilerek, şu uyarıda bulunuldu:

Bu e-maillere inanan parasını kaptırabilir

# 2009 itibarıyla TL’ye geçiş aşamasında ‘banka hesaplarında karışıklıkların yaşanmaması için lütfen bilgilerinizi güncelleyiniz’ veya ‘Suç Gelirlerinin Aklanmasınının Önlenmesi Hakkındaki Kanun kapsamında bankamıza beyan etmiş olduğunuz adresinizi ve kişisel bilgilerinizi doğrulayınız’ şeklinde sahte e-postaların hazırlanarak yüz binlerce bilgisayar kullanıcısına gönderilip hesap sahiplerinin bu güncellemeleri sahte sitelerden yapmaları sağlanarak, bütün kişisel ve finans bilgilerinin ele geçirilmesi planlanıyor.

# BANKA, kamu kurumlarının logolarının bulunduğu e-postalara kuşku ile yaklaşın

# BANKALARDAKİ kişisel bilgilerinizi e-posta aracalığı ile güncellemeyin.

# POLİS, savcı, asker veya banka görevlisi olarak kendini tanıtanlarla yapacağınız görüşmeler sırasında arka fondan gelen telsiz ve siren sesine kanmayın.

# ÜLKEMİZDE faaliyet gösteren bankalar hiçbir suretle kişisel veya bankacılık bilgilerinizi e-posta aracılığı ile güncellemenizi talep etmez, bunu unutmayınız.

# TARAFINIZA gelen e-postanın bankanızdan geldiğini düşünüyor ve e-posta metninde değinilen haberlere veya işlemlere ulaşmak istiyorsanız, kesinlikle e-posta metninde geçen link (bağlantılara) tıklayarak bankanıza ait internet sitenize giriş yapmayınız. Tıkladığınız adreste bankanızın ismi yer alsa bile arka planda başka sitelere yönlendiriliyor olabilirsiniz.

Akşam



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,906 µs