Gökçek'le bölme planı yattı! | " /> Gökçek'le bölme planı yattı! | "/>

En Sıcak Konular

AKP'yi Gökçek'le bölme planı yattı!

2 Ocak 2009 08:49 tsi
AKP'yi Gökçek'le bölme planı yattı! AKP'yi bölmek isteyenlerin oyununun ilk ayağı Gökçek'in adaylığını engellemekti. Sonraki planları ise... Adem Yavuz Arslan yazdı...

Adem Yavuz ARSLAN / Bugün

Asıl fırtına şimdi kopacak!

AK Parti'de Melih Gökçek ile 'yola devam' denildi. Böylece bir ayı aşkın süredir estirilen fırtına dindi.

Şimdi soru şu: Madem Gökçek açıklanacaktı bu kadar niye beklendi? Önce bir durum tespiti yapmakta fayda var. Önümüzdeki seçim sadece belediye başkanı seçimi olmayacak. Partilerin alacakları oy bir sonraki genel seçimleri de doğrudan etkileyecek.

Sürpriz sonuçlar yeni yapılanmaları doğurabilir. Kulislerde ki teoriye göre de AK Parti iktidarına son vermek isteyen bazı çevreler, önce 'Ankara'yı teslim alacak' ardından da erken genel seçim talep edecekti. İlk ayak olarak da Gökçek saf dışı bırakılacak, AK Parti oyları bölünecek, MHP'nin alacağı yüksek oyla da solun adayı Karayalçın belediye başkanı olacaktı. Tabi bu bir senaryo.

Ama imkansız da değil. Gökçek'in adaylığına gelince. Parti kaynakları Gökçek'in isminin hiçbir zaman silinmediğinde ısrarlılar. Onlara göre normal süreç işledi. Başbakan'ın her zaman dile getirdiği partinin kurumsal kimliğine bağlı kalındı ve her aday için yapılan anketler, kamuoyu araştırmaları, temayül yoklamaları Gökçek için de yapıldı. Parti içinden yükselen itirazları dinleyen Başbakan tekrar anketler yaptırarak parti kurullarına verdiği önemi de göstermiş oldu.

Bu süreçte Gökçek'e de 'üst kimlik AK Partili olmak' mesajı verildi. MYK'da gündeme gelen isimler için 'şahsi oy' araştırmaları yapıldı. En yüksek oyu da Melih Gökçek aldı. Başbakan daha önce yaptığı gibi 'herkesin eteğindekileri dökmesine' fırsat verdi.

Kılı kırk yararcasına hassas davranıldı. Parti yönetimi sürpriz yaşamamak için Gökçek'te karar kıldı. Dün itibariyle Ankara siyaseti farklı bir hal aldı. Gökçek ile Karayalçın arasında kıyasıya bir mücadele başlıyor. Bu rekabetin en büyük argümanı da Karayalçın'ın geçmişte DEHAP ile yaptığı ittifak olacak. Kulislere göre Gökçek etkili bir kampanya hazırladı. Ankara aday belirleme sürecinden çok daha renkli bir mücadeleye sahne olacak.
 




Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,714 µs