Soruşturmayı Tuncay Özkan yönlendirdi! | " /> Soruşturmayı Tuncay Özkan yönlendirdi! | "/>

En Sıcak Konular

Soruşturmayı Tuncay Özkan yönlendirdi!

2 Ocak 2009 08:41 tsi
Soruşturmayı Tuncay Özkan yönlendirdi! Garih cinayeti hükümlüsü Yermez, Ergenekon sanığı Tuncay Özkan’ın soruşturma sırasında kaleme aldığı yazılarla cinayeti yönlendirdiğini iddia etti.

Yermez, ‘Onlar için biçilmiş bir kaftandım’ dedi.

İŞADAMI Üzeyir Garih cinayeti hükümlüsü Yener Yermez, cinayetin perde arkasında Ergenekon sanığı Ümit Sayın’ın bulunduğu iddiasının ardından, Ergenekon sanığı Tuncay Özkan’ın da, soruşturma sırasındaki yazılarıyla cinayeti gün gün yönlendirdiği iddisında bulundu.

‘PLANLI BİR CİNAYET DEĞİL’

YENER Yermez cezaevinden avukatına gönderdiği mektupta Garih cinayeti zanlısı olarak gözaltına alındığında Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan’ın o dönem kaleme aldığı yazıların incelendiğinde nasıl bir yönlendirme yapıldığının görüleceğini iddia etti. Tuncay Özkan’ın, cinayet zanlısı olarak Yermez’in adının geçtiği günlerde kaleme aldığı yazılarda ‘Bu cinayetin planlı, karanlık ilişkilere dönük bir yüzünün olmadığını sanıyorum’ ve ‘Sanık cezaevinde İslamcı ve ülkücülerin olası propogandalarının da etkisiyle böyle bir cinayete bulaşmış olabilir’ gibi tespitlerine dikkat çekti.

ARKA ARKAYA CİNAYETİ YAZDI

CİNAYETLE hiçbir ilgisi ilgisi olmadığını yineleyen Yermez, yeni iddialarda bulundu. Bunlardan birisi Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu olan gazeteci Tuncay Özkan’la ilgili. Yermez, avukatı Mustafa Yalçınkaya’ya gönderdiği mektubunda Garih cinayeti zanlısı olarak gözaltına alındığında Ergenekon Terör Örgütü’ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan gazeteci Tuncay Özkan’ın o dönem kaleme aldığı yazılar incelendiğinde nasıl bir yönlendirme yapıldığının görüleceğini öne sürdü. Yermez, Tuncay Özkan’ın o dönem Milliyet gazetesindeki yazılarında cinayetin işlendiği günden yakalanma sürecine kadar hemen her gün Garih cinayeti ile ilgili yazılar yazdığına dikkat çekti.

Özkan her gün Garih’i yazdı

29.08.2001

Yener Yermez’in Hasdal kışlasındaki dolabından çıkartılan pantolonun üzerindeki kan lekeleri, Üzeyir Garih’in kanıyla aynı çıktı... 2 milyon lira için işlediği cinayet sonucu 7 yıl ceza almış. Şartlı Salıverme Yasası’ndan yararlanıp çıkmış. Askere alınmış. Sonuç ortada.

30.08.2001

Bu cinayetin planlı, önceden tasarlanmış, karanlık ilişkilere dönük bir yüzünün olmadığını sanıyorum. Çünkü böyle bir durum olsaydı birinci dereceden zanlı Yermez’in parasızlıktan kaçamama durumu ortaya çıkmazdı.

31.08.2001

Cezaevinde Musevilik üzerine sağcı ve İslamcı çevrelerin kötü etkilenmesinde kalan Yermez, bu olayı gerçekleştirerek prim mi yapmak istedi?

03.09.2001

Bir bilgi de kışladan. Yermez, etrafına cinayet öncesinde ‘Bu Musevilik, Yahudilik nedir?’ diye sormuş.

18.09.2001

Yener Yermez, askerden firar edip Kayserili bir grubun, Bursalı işadamı Mehmet Emin Karaydın ile olan ihtilafını silahla çözmeye kalkışmış. Bu bulgular Yener Yermez’i bir kiralık katil ya da bağlı olduğu mafya grubunun tetikçilerinden biri haline getiriyor. Bunlar Garih cinayetine bu yönden de bakılmasını zorunlu kılan bulgular. Çünkü Yermez, Garih cinayetini bir psikopatın kendini kaybetme tablosuna bağlı olarak gerçekleştirdiği izlenimini yaratıyor sorgusunda.

Onlar için biçilmiş bir kaftandım

Yermez, cinayeti işlemediğini yinelerken şunları söyledi: Gözaltına alındığımda emniyette Garih’i tarif etmemi istediler. Ben de ‘55 yaşlarında beyaz saçlı birisiydi’ dedim. Ancak Üzeyir Garih siyah saçlıymış. 11 bıçak darbesi olduğu ve etrafın kan gölüne döndüğü söylendi. Ancak benim olmayan ve kanıt olarak gösterilen pantolonun astarında bir kaç damla kan vardı.

star



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,938 µs