En Sıcak Konular

İkinci öğrenci evi faciası kılpayı atlatıldı

1 Ocak 2009 22:56 tsi
Ankara'da ikinci öğrenci evi faciası ucuz atlatıldı. Keçiören ilçesinde öğrencilerin kaldığı daierede devrilen katalitik sobası yangına neden oldu. İtfaiyenin çabasıyla kısa sürede söndürülen yangında iki öğrenci dumandan zehirlendi.

Yeni yılın ilk gününde Çankaya'da yılbaşı eğlencesi nedeniyle aynı evde geceleyen 7 öğrencinin doğalgaz bacasındaki arıza nedeniyle zehirlenerek yaşamını yitirmesiyle sarsılan Ankaralılar, adeta ikinci bir facianın eşiğinden döndü. Keçiören'in Etlik semtindeki Ahmet Şefik Koraylı Caddesi 241 sokakta bulunan 14 katlı Yeni Elif Sitesi'nin 13'üncü katında öğrencilerin kaldığı evde yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerinin binanın yüksekliği nedeniyle müdahalede zorlandığı yangın büyümeden söndürüldü. Olası bir facianın önlendiği yangında, evde kaldığı öğrenilen öğrencilerden 2'si dumandan etkilendi. Öğrencilere 112 Acil Yardım ambulansında ilk müdahaleleri yapıldı. Binada en üst katın altında oturan öğrencilerin yangın sırasında kaç kişi olduğu belirlenemedi. Bina sakinleri öğrencilerin 5-6 kişi olduğunu, yangının da ısınmak için yakılan katalitik sobasının devrilmesi sonucu meydana geldiğini dile getirdi. 10. katta oturduğunu belirten bir vatandaş ise, dumanları görür görmez binayı boşalttıklarını söyledi.

İtfiyenin müdahalesi sırasında bina sakinleri her ihtimale karşı dairelerini boşalltı. Bir genç ise binadaki bütün zilleri çalarak olaydan haberi olmayan komşularını uyarmaya çalıştı. Yangından kaçarak sitenin bahçesinde toplanan vatandaşlar, 14 katlı binadan yükselen dumanları izledi. Bir süre sonra itfaiyenin yangını söndürdüğünü öğrenen bina sakinleri, korkulacak bir durum olmadığını belirterek komşularını evlerine geri çağırdı. Çocuklarını alarak dışarıya çıkan vatandaşlar, tehlikenin geçmesiyle birlikte evlerine geri döndü.

Yeni Elif Sitesi A-1 Blok yöneticisi ise, yüksek binalara ulaşmakta zorlanan itfaiyenin elinde yeterli yüksekliği çıkacak merdiven olmamasından yakındı. Yetkililere seslenen yönetici, "Eğer yukarıya kadar uzanan bir merdiven olsa, itfaiye daha kolay müdahale ederdi. Yetkililere sesleniyorum, büyükşehirin buraya ulaşacak merdiveni yok mu. Buralarda hep yüksek binalar var." diye konuştu.

cihan



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,432 µs