En Sıcak Konular

Faciaya delik boru neden olmuş

1 Ocak 2009 19:56 tsi
7 öğrencinin zehirlenerek hayatını kaybettiği dairede, Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından cenazeler Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Savaş Keskin'in, öğrencilerin öldüğü dairedeki incelemesi yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Kimlik tespiti ve olay yeri keşfinin ardından cenazeler, Ankara Büyükşehir Belediyesine ait cenaze araçlarına konularak Adli Tıp Morgu'na götürüldü. Cenazelerin evden çıkarılması sırasında öğrencilerin yakınlarından fenalık geçirenler oldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, Makine Mühendisleri Odası'nın savcılık talimatıyla bilirkişi olarak atandığını belirterek, şunları söyledi:

''Yaptığımız incelemelere göre kombiyi bacaya bağlayan fleksible boruda delik ve yırtılmalar olmuş. Kanaatimize göre, boru atık gazı emerek içeri sızdırmış. Üst dairedeki yırtık az olduğu için onlar fazla etkilenmemişler. İtfaiye ekiplerimizin bacalarda yaptığı inceleme sonucu herhangi bir tıkanıklık ya da aksaklık şu ana kadar tespit edilemedi. Zehirlenme olayı, borunun dışarı atamadığı çiğ doğal gaz veya atık karbonmonoksit gazından kaynaklanmış olabilir. Bu konularla ilgili tüm detaylar yapılacak incelemelerden sonra ortaya çıkacaktır.''

Kurutuz, gazetecilerin soruları üzerine, hava sirkülasyonunun da içeriye gaz sızıntısına neden olabileceğini söyledi.

Makine Mühendisleri Odası Ankara Şube Sekreteri Şenol Karaca da kombilerin evlerde gaz sızıntısı olması durumunda gazı kesmesi gerektiğini belirterek, ancak kombiyi bacaya bağlayan fleksible borudaki yırtık ve delinmelerin buna engel olabileceğini söyledi.

Fleksible boruların, mühendisler tarafından incelenmek üzere alındığını kaydeden Karaca, boruda delik ve yırtıkların olduğunu kaydetti.

Ters rüzgarın da öğrencilerin zehirlenmesine etkili olabileceğine işaret eden Karaca, vatandaşları, yılda bir kez bacalarını temizletmesi konusunda uyardı.

Karaca, ''Bunlar çok basit çözümler. Apartman yöneticileri ve ilgili kurumlar baca temizliklerini yaptırıp, kombi bağlantılarına özen gösterirlerse bu tür acı olaylar yaşanmaz'' diye konuştu.



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,724 µs