En Sıcak Konular

Bu illerde okullar tatil

1 Ocak 2009 18:27 tsi
Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle bazı illerde eğitime ara verildi. İşte o iller...

TRABZON'un Of ve Şalpazarı ilçelerinde eğitime yarın ara verildi. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Of ve Şalpazarı ilçeleri ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı. Söz konusu ilçelerdeki okullarda eğitime, 5 Ocak Pazartesi günü başlanacak.

VAN Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Muradiye ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime yarın verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü, Van il merkezine bağlı tüm taşımalı okulların yarın için tatil edildiğini duyurdu. Van belediyesi ekipleri de kentte kar seferberliği başlattı. 150 kişilik temizlik ekibi kaldırımları temizlemeye sabah erkenden başladı. Ana caddeler başta olmak üzere toplanan karlar kamyonlarla şehir dışına taşınıyor. Kar yağışı nedeniyle, Van merkeze bağlı köy okulları ile Erciş ve Gevaş ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Van merkeze bağlı tüm köy okulları ile Erciş ve Gevaş ilçelerinde eğitime cuma günü itibarıyla 1 gün ara verildi.

BİTLİS Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise bölgede etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Bitlis merkeze bağlı tüm köy okulları ile Ahlat ve Adilcevaz ilçelerine bağlı köylerde, Güroymak ilçesinde ise merkez ve köylerde eğitime 1 gün ara verildiğini söyledi.

AĞRI Valiliğinden alınan bilgiye göre, Eleşkirt, Taşlıçay, Hamur, Doğubayazıt ve Tutak ilçelerinde okullarda yarın eğitime ara verildi. Valilik, Ağrı merkeze bağlı tüm köy okulları ile Diyadin ve Patnos ilçesine bağlı köylerde de okulların yarın tatil edildiğini kaydetti. Merkeze bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullar olumsuz hava koşulları nedeniyle Cuma günü tatil edildi. Ağrı Valisi Mehmet Çetin, merkeze bağlı köylerde etkili olan kar yağışının hayatı durma noktasına getirdiğini söyledi. Ağrı'da kar kalınlığının 50, bazı ilçelerinde ise 60 santimetreyi bulduğunu belirten Vali Çetin, "Ağrı kent merkezine bağlı köy okulları 1 gün tatil edildi." dedi.

GİRESUN'un Bulancak ve Piraziz ilçelerine bağlı köylerde eğitime yarın ara verildi. Valilik Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı Bulancak ve Piraziz ilçelerine bağlı köylerde eğitime yarın ara verileceği belirtildi. Söz konusu ilçelere bağlı köylerden taşımalı eğitimle ilçe merkezine gelen öğrencilerin de izinli sayılacağı ifade edilen açıklamada, Giresun il merkezinde kar yağışının etkisini yitirmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesine gerek görülmediği, bu nedenle il merkezindeki okullarda eğitime devam edileceği, merkeze bağlı köy okullarında ise yarın eğitime ara verileceği kaydedildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu, daha önce, Espiye, Tirebolu, Eynesil, Görele, Çanakçı, Dereli, Güce, Yağlıdere, Keşap ve Doğankent ilçelerindeki ilk ve ortaöğretim kurumlarında yarın eğitime ara verileceğini açıklamıştı.

RİZE’de birkaç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve liseler yarın için tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle yarın il genelinde ilköğretim ve liselerde okulların tatil edildiğini açıkladı. Kar nedeniyle 295 köy yolunun ulaşıma kapalı bulunduğu Rize’de, kenti Erzurum’a bağlayan Ovit Dağı geçidinde de ulaşım yapılamıyor.



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,464 µs