En Sıcak Konular

Baharda Kuzey Irak güzel olur!

0 0 0000 00:00 tsi
Baharda Kuzey Irak güzel olur! Başbakan Erdoğan, Başkan Bush’a “Generalleri tutamıyorum” dedi!.. “Bu baharda” Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’a girecek. ABD artık dayanamadığı için bu sefer müdehaleye karış(a)mayacak. Bu iddiaların hepsi “The Econ

Bu ciddi iddiaların arkasında saygın Economist Dergisi bulunuyor. Irak’ta özellikle ABD kuvvetlerinin çaresiz kalması ve ülkede huzurun sağlanamasını, daha açıkcası ABD’nin eski gücünde olmamasını Türk askerinin Kuzey Irak’a girme şansının artığı yönünde değerlendiren dergi, Başbakan Erdoğan’ın da geçtiğimiz Temmuz ayında George Bush’u arayarak şahin generalleri durduramayabileceği uyarısında bulunduğunu söylüyor.

Irak’taki Kürtlerin, Baker raporu nedeniyle huzursuz olduğu, Türkiye’nin de terörist saldırılar nedeniyle sabrının gittikçe tükendiği belirtilen haberde, Türkiye’nin ayrıca bölgede özerk Kürdistan kurulması düşüncesinden de rahatsız olduğu ifade edildi.

Türkiye’nin bahar aylarında karlar eridiğinde Irak’a müdahale edebileceği, Kürtlerin en büyük korkusunun da ABD’nin bu konuda söyleminin yumuşaması nedeniyle Ankara’nın Irak’a girme sürecinin hızlandığı kaydedildi.

Türk ordusunun isteğinin sınır dağlarında bulunan 4-5 bin teröristi etkisizleştirmek olduğunu söyleyen dergi, bunun için  “nakavt etmek” cümlesini kullandı. Dergiye göre Kuzeydeki Kürtlerin düşüncesi ise,  Türkiye’nin asıl amacının bölgedeki oluşumun Türkiye’nin kendi Kürtlerini etkilemesi kaygısı olduğunu satırlarına taşıdı.

Economist, PKK’nın tahriklerine ve saldırılarına rağmen ABD’nin Türkiye’ye Irak’tan uzak durması telkininde bulunduğunu, ancak Temmuz ayında, Başbakan Erdoğan’ın George Bush’u arayarak, şahin generallerin Irak’a girmesine engel olamayabileceği ikazında bulunduğunu iddia etti.

Washington’da Türkler lehine bir bakışın oluşmaya başladığının haberini veren dergi, Washington’un Türkiye’ye Irak’ın çok içlerine girmediği sürece sınırlı bir operasyon için ses çıkarmayacağı ve Iraklı Kürtlere de “olduğun yerde kal” diyebileceği ifade edildi.

iyibilgi.com



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,117 µs