Susma! | " /> Susma! | "/>

En Sıcak Konular

Amerikalı Müslümanlardan Obama’ya: Susma!

1 Ocak 2009 12:34 tsi
Amerikalı Müslümanlardan Obama’ya: Susma! 
ABD'deki Müslüman kuruluşlar, Obama'ya, 'Bush'un Ortadoğu politikalarını terk et' çağrısı yaptı.

Amerika'da Müslüman sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu konfederasyon, Amerika'nın yeni seçilmiş başkanı Barak Obama'ya görev süresi dolmak üzere olan oğul Bush'un politikalarını terk etmesini, İsrail'in Gazze katliamı konusundaki suskunluğuna son vermesini, Müslüman azınlığın Amerikan siyasetine daha fazla ortak edilmesini istedi.

Amerika'daki 12 büyük sivil toplum örgütünün ortaklaşa imzaladıkları ve Washington'da düzenledikleri bir basın toplantısında yayınlanan bildiri, "Amerikan Müslümanlarının Adaptasyonu" başlığını taşıyor.

Komitenin başkanı Said Ağa konuşmasında, Obama yönetiminin Müslüman azınlığı hesaba katması gerektiğini söyledi.

Ağa, seçilmiş başkana hitaben şunları söyledi: "Yönetiminizdeki yetkili kişilere bir talimat göndererek devletin bütün birimleri hakkında; özellikle de adalet, iç güvenlik , sağlık ve hizmetler bölümleri konusunda Müslüman toplumun liderleriyle toplantı düzenlemenizi bekliyoruz."

Söz konusu bildirinin altına imza atan organizasyonların arasında Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CARE), Kuzey Amerika İslam Örgütü (İSNA), Amerikan Müslümanları Derneği'ne bağlı olarak faaliyet gösteren "Özgürlük Derneği" bulunuyor.

OBAMA'YA DİĞER GAZZE ÇAĞRILARI

Amerikan dış politikası konularında 20 Ocak tarihinde başkanlık makamına geçecek olan Obama'ya yöneltilen çağrılarda, Ortadoğu'daki sorunlu hususların sona erdirilmesine yoğunlaşılması istendi.

CARE'in Müdürü Nihad Ivad, "ABD Yönetiminden, İsrail'in Gazze'ye insanlık ve etik dışı saldırılarına son vermesi için derhal müdahale etmesini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Obama'dan ise bugün itibariyle beşinci gününe giren ve şu ana kadar 400 Filistinlinin hayatını kaybettiği İsrail saldırılarına yönelik herhangi bir tepki gelmiş değil.

Seçilmiş başkana yöneltilen çağrılar arasında eski Kongre üyesi Sinitha McCaney de vardı. McCaney, "Lütfen Başkan, suskunluğunu boz artık, Gazze'de insanlar katlediliyor, orada insani bir kriz yaşanıyor." dedi.

McCaney, Libya'dan Gazze'ye gitmekte olan ve İsrail ordusu tarafından bombardımana tutulan geminin içerisindeydi. Gemi yaptığı manevrayla son anda batmaktan kurtulurken, Lübnan'ın Sur kentine giderek oradaki limana demir atmıştı.

Amerikan İslami örgütleri, "Filistin-İsrail çatışmasındaki düğümü çözerek ABD, mevcut krizi kendi lehine çevirebilir" ifadelerini kullanıyorlar.

VAAD EDİLEN DEĞİŞİM

ABD'deki İslami örgütler, Obama'nın Bush'un halk desteği bulamayan politikalarını bırakmasını istedi. Bildiride şu ifadeler kullanıldı: "Yeni görevinizin yükünü omuzladığınızda, öncelikleriniz arasına almanızı istediğimiz bazı hususlar olacak: Adaletin korunması, anayasaya aykırı kanunların kaldırılması, ABD'deki Arap ve Müslümanlara yönelik kampanyalara bir son verilmesi.."

Ülkedeki Müslümanlar, 11 Eylül 2001'den beri kendilerine karşı dini temelli bir ırkçılık yapılmasından son derece muzdarip.

Nihad Ivad, Amerikan Müslümanlarının, Obama'nın vaad ettiği değişimi gerçekleştirmesine yardım edecek potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Amerikan Müslümanları, toplumsal dinamizme sahip bir grup. Bu nedenle bu değişimin bir parçası olmasını arzuluyoruz." dedi.

Amerikan Müslüman Örgütü'nün yaptırdığı ankette Amerikan Müslümanlarının yüzde 89'u Obama'ya oy vermişken sadece yüzde 2'lik bir bölüm Cumhuriyetçi aday McCain'e oy vermiş durumda.

dunyabulteni



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs