Gökçek'le bir kez daha | " /> Gökçek'le bir kez daha | "/>

En Sıcak Konular

Gökçek'le bir kez daha

1 Ocak 2009 12:25 tsi
Gökçek'le bir kez daha Ankara'da tüm gözler Erdoğan'a çevrildi.Erzurum ve Gaziantep adayları belli oldu. Peki Ankara kimin?

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek..

İŞTE BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

- Yeni yılın barış huzur ve esenlik içinde geçmesini temenni ediyorum. Barışın egemen olduğu bir dünya bir yıl dileği ile selam ve saygılarımı sunuyorum.

- Dün bir dizi ziyaretlerde bulundum. Bugün Mısır'a ve daha sonra S. Arabistan'a ziyarette bulunacağım. Bölgede ateşkes temini ve ambargoların kaldırılması ve tecrid edilmiş Filistin ve Gazze halkı mevcut. Bu kardeşlerimizin bu tecritten kurtulması lazım. Haziran 2005 ateşkes anlaşmasında ambargoların kaldırılması şartı varken ancak kaldırılmadı. Süre dolmuşken de yeni bir süre anlaşmaya uyulmadığı için uzatılmadı. Temenni ederiz ki süratle ateşkes sağlansın. Ambargolar kaldırılsın Filistin'de Hamas ile El-Fetih arasında uzlaşı yeniden devreye alınarak huzur ve iç barış sağlansın. Yaşanan sıkıntıların giderilmesi için yoğun diplomatik çaba içindeyiz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Birçok ülke ile telefon ve giderek diplomatik atağı sürdüreceğiz. Türkiye'ye yakışan bu. Tarihi bir misyonumuz var bu görevi yerine getirmemiz lazım.

- Bugün itibari ile 2009-10 için BM geçici üyeliğini üstlenmiş bulunuyoruz. Türkiye şu andan itibaren BM geçici üyesi. Küresel kriz için katkıda bulunan Türkiye bu iki yılda daha önemli roller oynayacaktır. Bugün itibari el paramızdan 6 sıfır atmıştık. Paranın başına Y getirerek YTL demiştik. Bugünden itibaren Y'yi kaldırarak TL'ye geçtik. Sıfırları atılmış saygın güçlü ve değerli TL tedavüle girdi.

- Şu ana kadar 5 büyük şehir 18 il ve bunlara bağlı bazı ilçelerde kendileri ile yola devam edeceğimiz adaylarımızı duyurduk. Bununla neyi ifade etmek istiyorum. Kamuoyu araştırması temayül yoklamaları, milletvekili ve MYK daki arkadaşlarla adaylarımızı belirledik. Bunun dışında kalan diğer il ilçe ile alakalı değerlendirme çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bazı yerlerde hala anket çalışması yaptırıyoruz. Bazı yerlerde tekrar yaptırıyoruz. Onları da en geç 15'ine kadar olan sürede peyder pey açıklayacağız. Ankara, Gaziantep ve Erzurum için adaylarımızı açıklıyoruz.

- Konuşmamın hemen başında şunu ifade etmek istiyorum. Aday olacak arkadaşlarımı burada açıklarken bundan sonra da açıklayacaklarımızla temel kriterlerimizi ortaya koymuştum. İtibarlı dürüst çalışkan olana işbaşına getiriyoruz.

- Bizim amacımız hiç kimseye koltuk dağıtmak makam sağlamak paye vermek değil. Biz hizmet üretecek şehirlerimizi geliştirecek sorunları çözecek başkan istiyoruz. İnsanımıza hizmet bizim temel önceliğimizdir. Mevcut belediye başkanı adaylarımızda bu kriterlere özellikle baktık. Yaptıkları hizmetleri halkın gönlünde ne kadar yer ettiklerine baktık. Birde şuna baktık. İllerimizde teşkilatımız var gere milletvekili ve teşkilatı ile uyumunu aradık. Çünkü bu uyum ve dayanışma olacak ki oraya daha fazla hizmet verme şansımız olsun. Belediye başkanı Ankara'da iş takibi yapmasın. Milletvekili arkadaşlar onu yapsın. Her zaman söylüyorum minibüslerin arkas ında olurdu 'O şimdi asker' yazardı. Milletvekili olana kadar çok farklı teşkilatla irtibatlı seçildikten sonar ' O şimdi milletvekili' ' O şimdi belediye başkanı' denilmesin.

- Eğer bir belediye başkanı çatkapı vatandaşımın evine gidip kabul edersen sizin çayınızı içmek istiyorum diyorsa. Bu muhabbeti yapabiliyorsa o başka bir ildir başka bir ilçedir. Bir vatandaş telefon ile arayıp bugün evime bekliyorum diyebiliyorsa o zaman başarılıdır. Ben böyle bir başkan istiyorum. Bunu söylerken çok ciddi bir riski partim adına üstleniyorum. Çünkü arkadaşlarıma bu denli güvenmek istiyorum. Bunu başarmamız lazım. Bunu başarırsak inanıyorum ki halk nezdinde itibarımız artacaktır. Kim ne derse desin kim ne yazarsa yazsın kim yalan haber yazarsa yazsın halkın gönlüne girmeye engelleyemez. Bu çok önemli. Silmek silinmek önemli değil. Halkım biliyorki bunlar özellikle seçilmiş haberlerdir. Efendim öğrenciler donuyor. Yani özellikle bunu seçer bulabilirsin. Buradaki suç o kulun idarecisinde. Sen bunu üste bildirdin mi? Bir üstün bir üstüne bildirdin mi?

- Biz seçimden seçime halkına kömür dağıtan bir iktidar değilz. Göreve geldiğimiz günden beri fakiri arayıp bulanı kömürünü ulaştıran bir partiyiz. Sosyal bir hukuk devleti olmanın gereği budur. Kalkıp da bunu oy için yapıyorlar diyorsa ayıptır. CHP bunu yapamıyorsa bize ne? Bu ülkede kaymak takımı üretmek varsa o onların özelliğidir. Bizim öyle bir derdimiz yok. Biz adil paylaşımı nasıl sağlarız biz onun derdindeyiz. Hizmet götürülmedi, proje üretilmedi, halk dikkate alınmadı. Günü kurtaracak işler yapıldı. AK Partili belediye başkanları bir yandan şehrin sorununu çözerken bir yandan da proje üretti.

- İstanbul, Ankara, Koceeli, Kayseri gibi şehirlerde kısa vadeli düşünemeyiz. Antalya'ya gelen turist sayısı 9 milyon oldu. Neyle oldu bu AK Parti iktidarı ile oldu. Nasıl oldu adeta köy yolları gibi yollara sahip Antalya'yı duble yollarla kavşaklarla, asansörlü üst geçitlere sahip modern bir şehir oldu. Biz geldiğimizde Antalya'nın bir terminal binası bir havaalanı vardı. Oraya gelin turistler oraya sığmıyordu. Ter kokusundan geçilmiyordu. Gerekli adımı attık 11 ayda 2 pisti ve 2 terminali yaptık. Hamdolsun şimdi böyle bir sorun yok.

- Özetle şehirlerimiz geleceğe hazırlıyoruz.

- Değerli dostlar. İşe en doğudan Erzurum'dan başlayalım.

- Erzurum: Türkiye'nin doğuya Asya'ya açılan önemli merkezlerinden biri. Doğu'nun incisi olarak bilinir. Ancak bizden önce ciddi bir gerileme kaydetti. Tarihi kültürel ekonomik potansiyele sahip olmasına rağmen buun yeterince değerlendiremedi. Zenginliği ortaya çıkarmak için topyekün yatırım seferberliği başlattık. Bunu ülke genelinde halkım bunu bilmiyorum. Erzurumda neler yapıldı bunu bilmiyor. Erzurumda önemli yatırımları bu dönemde yaptık. 6 yılda 1131 derslik tamamlandı. Atatürk Üniversitesi'ne yeni fakülteler yeni birimler kazandırdık. 600 yataklı hastane açılışını yaptık. 4 adet hava ambulansından birini Erzurum'a verdik. 9 hastaneyi Erzurum ve ilçelerine kazandırdık. Bu Erzurum tarihinde yok. Biz burada Erzurumlu kardeşlerimizi nasıl yakından takip ettiğimi açık net ortaya koyduk. Pırıl pırıl bir hava alanının Erzurum'a kazandırdı. Belediyemiz gençlik ve spor genel müdürlüğümüzle birlikte bir adım attı. Nedir bu Üniversiteler Arası kış oyunları için başvuru yaptı. Bu başarı ile tamamlandı ve 2010 Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yaptı. Hem Erzurum hem de Türkiye için büyük bir adım. Spor tesisleri ile Erzurum'un çehresi değişecek. 2010 ve sonrası için uluslararası müsabakalarda kullanılacak. Kış sporları için bir yere gidilecekse Palandöken'e 2 saatte ulaşacak. Erzurum'un 90 yıldır devam eden su sorununu Palandöken suyunu Erzurum'a götürülmesi ile çözüldü. Erzurum'un onlarca yıllık su sorunu çözüldü.

- Erzurum için hizmet üretmeye devam edecek. Dadaşlar diyarını Türkiye'nin yıldızı haline getireceğiz. Erzurum'a sesleniyorum yeniden Ahmet Küçükler ile yolumuza devame deceğiz.

- Gelelim Gaziantep'e. Biz işbaşına gelmeden CHP'li belediye yönetiyordu. Son seçimlerde AK Parti işbaşına geldi. Şu birkaç karşılaştırmayı kamuoyuna sunuyorum. CHP idaresindeki G.Antep'te 10 yılda 810 bin metrekare sati kaplama asfalt yapıldı. Ancak bizde 1 bilyon 483 bin metrekare yapıldı. Fark ortada biri çamura mahkum ediyor. Biz çamurdan kurtarıyoruz. 5 yılda 994 bin metrekare sıcak karışım asfalt döktük. 15 yılda sadece 6 proje yapılmıştı biz 5 yılda 21 proje yaptık. 5 yıl önce Gaziantep'e girdiğinizdeki şehri düşünün. Adeta gecekondu egemenliği. Şimdi girdiğiniz zaman bulvara giriyorsunuz. Her tarafı pırıl pırıl bir dünya kentine giriyorsunuz. Gönlüm arzu ediyordu ki girişi şöyle perdeden yansıtalım. İnşallah bunlar bir cazibe oluşturur ve siz de gezersiniz. Gezmek görmek lazım. Gaziantep'de bir önemli adım. Raylı sistem. 10 kilometre raylı sistemin çalışması başladı ve 2010 yılında bitiyor. Gaziantep belediyemizi bunun için kutluyorum. Bu proje ile Gaziantep'in ulaşım sorunu çözülüyor.

- Gaziantep ilimizi tarihine kültürüne potansiyeline yakışır imar etmeye devam edeceğiz. Yeni dev yatırımlar yapacağız. Gaziantepte yeni dönemde adayımız Asım Güzelbey kardeşimizdir.

 - Türkiye AB ile katılım müzakerelerini yürütüyor. Diplomaside ağırılğıı olan itibarı olan bir ülke yaptık. Bölgesele ve küresel gelişmelerde Türkiye'nin hareketi dikkat çekiyor. Ankara'nın da daha çok ziyaret edilmesine vesile oldu. Görüştüğümüz bir çok kişiden sizin Ankara'nın havaalanı neden böyle derlerdi. Neden şehire girerken villalarla dolu şehirleriniz derlerdi. Onlar bizdeki gecekondu kültürünün farkında değillerdi. Dışı seni içi beni yakardı. Hele hele gece geçerken villaları göürürlerdi. Şimdi olay değişti. Bu bulvarın yapılması ile havaalanının yeni terminal binası ile şimdi gelenler bize şunu söylüyor: Devlet başkanları bakanlar, başbakanlar milletvekilleri. Ankara bu kadar kısa sürede nasıl değişti diyorlar. Ankara altyapı ve üstyapısını tamamladı. Şuraya dikkatinizi çekmek istiyorum. 1994 yılına kadar 17 alt-üst geçit yapıldı. son 15 yılda 101 alt geçit yapıldı. Aynı dönemde yapılan yaya alt-üst geçidi 91 oldu. Sadece son bir yılda 21 alt-üst geçit yapıldı ve Ankara'nın trafiği nefes aldı. Modern bir görünüm kazandı. Şehrin pek çok yerine bulvarlar ilave edildi. Esenboğa ve şehir alanında yapılan yol Ankara'nın vitrini dünyaya açılan kapısı konumunda. İnsanlar buralara bakarak Türkiye değerlendirmesini yapıyor. Toplantısını yapacağı yere kadar ülkeyi görür ve tanır. Böyle bir koşullar içinde çalışmamızı sürdürüyoruz. Kısa sürede 4 ayda bu yol tamamlandı. Yol üzerindeki çirkin görüntüler kaldırıldı. İşimiz bitti mi bitmedi. Orada TOKİ çalışmalarını yapıyor. Bu konutlarla birlikte tabi tüm çevrenin peyzaj çalışmaları bitirilecek. Gerek konutlar ve yeşil alanlarla parklar ve bahçelerle yapılıdğında Ankara'ya girşi çok daha güzel olacak.

- 3 milyon 300 bin ton asfaltlama yapıldı. Belbeton şirketi kaldırım malzemeleri sadece Ankara'da değil Türkiye genelinde kullanılıyor. Ankara'nın hizmet sınırları genişletildi. Köylerin yolları yapıldı. Bunu tabiki yaşayan vatandaş biliyor.


Erzurum : Ahmet Küçükler
Gaziantep : Asım Güzelbey
Ankara : Melih Gökçek

Zaman



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,691 µs