En Sıcak Konular

Alt kademe yargı darbesi...

1 Ocak 2009 10:58 tsi
Alt kademe yargı darbesi...
Erdoğan boşuna konuşmadı. Akıllı laikçi üyelerin planı işliyor...

Hakan Aygün / Bugün

Başbakan Erdoğan aslında boşu boşuna konuşmadı, haberi önceden verdi:
 
"İkinci bir Anayasa Mahkememiz oldu!" Erdoğan, bu sözleri Anayasa Mahkemesi'nin kapatılan belde belediyeleriyle ilgili kararını Danıştay 8. Dairesi'nin farklı yorumlaması üzerine söyledi. Erdoğan'ın ilginç yorumundan bu yana, Ankara'da kapalı kapılar ardında bilmediğimiz işlerin döndüğünü düşünüyorum.

 "Nedir" derseniz, vallahi de billahi de hâlâ çözebilmiş değilim. Ama gelin parçaları birleştirelim...

Erdoğan, malum lafı ettiğinde, YSK Anayasa Mahkemesi yerine Danıştay'ın kararını esas almıştı. Ardından, sadece 1 hafta içinde bakın neler oldu:

-Yargıtay Birinci Başkanlar Kurulu, jandarmanın dinleme yetkisine itiraz ederken MİT ve Emniyetin ülke genelinde dinleme yetkisine itiraz etmeyen Adalet Bakanlığı bürokratlarının soruşturulmasını istedi.

-Danıştay 1. Dairesi, kapatılan RP'nin Genel Başkanı Erbakan ile aralarında Cumhurbaşkanı Gül'ün de bulunduğu eski RP yöneticileri aleyhine açılan davada şikayetin Maliye Bakanı Unakıtan tarafından işleme konulmamasına ilişkin dava reddi kararını kaldırarak, dosyayı Maliye Bakanlığı'na gönderdi.

Yargıtay ve Danıştay'dan gelen başka hamleler de var ama listeyi uzatmayalım ve gelin bu "yeni durum" un adını koyalım: "Anayasa Mahkemesi'nin AKP'yi kapatmama kararının ardından, "diğer yüksek yargı" hareketleniyor." Başbakan Erdoğan da, "yeni durum"dan benim gibi kıllandığı için "işin adını" koydu.

"Yeni bir Anayasa Mahkememiz oldu" diye boşu boşuna konuşmadı. Vakti zamanında yazdıklarımı tekrarlıyorum: "Anayasa Mahkemesi'nin AKP'yi kapatmama kararı sanılanın tersine AKP aleyhindeki siyasi bir karardı. Şu anda içine girdiğimiz ekonomik kriz konjonktürü AKP iktidardayken yaşanılsın istendi.

" Şu anda ekonomik durum, "Anayasa Mahkemesi'nin kapatma değil, Hazine yardımı kesintisini isteyen akıllı laikçi üyelerinin istediği yönde gidiyor" gibi görünüyor. Ama hesapların ne kadar tuttuğunun ilk sonuçlarını yerel seçimlerde alacağız. Ama gördüğüm o ki, AKP'deki en akıllı adam hâlâ Erdoğan!

 



Bu haber 1,351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,965 µs