'böcek' savaşı | " /> 'böcek' savaşı | "/>

En Sıcak Konular

CHP'de 'böcek' savaşı

1 Ocak 2009 09:11 tsi
CHP'de 'böcek' savaşı
CHP Genel Merkezi'nde Genel Sekreter Yardımcıları Mesut Değer ile Algan Hacaloğlu'nun odasında 'böcek' olarak tabir edilen dinleme cihazlarının bulunması parti içindeki çekişmeyi yeniden gündeme getirdi.

CHP Genel Merkezi'nde 'böcek' bulunması partiyi karıştırdı. Genel Sekreter Yardımcısı Hacaloğlu, “Böcekleri ancak içerden biri yerleştirebilir” derken, gözler, Genel Sekreter Sav ile yardımcısı Sevigen ve Genel Başkan Yardımcısı Ateş arasındaki çekişmeye çevrildi.


CHP Genel Merkezi'nde Genel Sekreter Yardımcıları Mesut Değer ile Algan Hacaloğlu'nun odasında 'böcek' olarak tabir edilen dinleme cihazlarının bulunması parti içindeki çekişmeyi yeniden gündeme getirdi. Sıkı güvenlik önlemleriyle korunan binaya dışarıdan birinin dinleme cihazı sokmasının mümkün olmadığını belirten Hacaloğlu, “Köstebek içerden biri olabilir” dedi. Böcek olayında gözler Genel Sekreter Önder Sav ile yardımcısı Mehmet Sevigen ve Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş arasındaki parti içi çekişmeye çevrildi.

YENİ YIL TEMİZLİĞİ

Algan Hacaloğlu, savcılığa henüz suç duyurusunda bulunmadıklarını belirterek “Pazar günü parti binasında hassas arama yapılacak. Asma tavanlar bile sökülüp, içlerine bakılacak. Daha sonra suç duyurusunda bulunup bulunmayacağımıza karar vereceğiz' dedi. Hacaloğlu, partinin güvenliğinden sorumlu şirketin binayı 24 saat gözetleyen kamera kayıtlarını da inceleyeceğini söyledi.

KÖSTEBEK CHP İÇİNDE

Binada 20 kişilik özel güvenlik birimi bulunduğunu ve 24 saat kameralarla her tarafın gözetlendiğine dikkat çeken Hacaloğlu, “Binaya taşındığımız zaman özel güvenlik şirketi 'dinleme cihazlarına' karşı titiz bir şekilde arama yaptı. Şirket 'böcek yok' dedi. Kameralar didik didik edilip, dinleme cihazının oraya kim tarafından konduğu tespit edilecek' dedi. Binadaki güvenlik önlemlerinin dışarıdan birinin içeri girip 'böcek' yerleştirmesine engel olacağına dikkat çeken Hacloğlu, “Böcek, bina içinden biri kanalıyla yerleştirilmiş olabilir. Köstebek binadaki biri olabilir. Pazartesi günü olay aydınlanacak. Gerekli açıklamayı da suç duyurusunu da o zaman yapacağız” diye konuştu.

KİME ÇALIŞTIĞI ARAŞTIRILIYOR

CHP yönetiminin binadaki köstebeğin kim ya da hangi yönetici adına çalıştığını bulmak için güvenlik şirketine kameraları inceleme talimatı verdiği öğrenildi. Hacaloğlu'nun, 'bina içinde köstebek olabilir' sözleri ise parti içindeki çekişmeyi akıllara getirdi.

YÖNETİMDE KASET SAVAŞI

Cep telefonunu açık unutarak, dinleme skandalına imza atan CHP Genel Sekreteri Önder Sav'a kasetle şantaj yapıldığı yönündeki iddialara sahne olan CHP'de Sav ile Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş arasında kıran kırana bir mücadele olduğu biliniyor. CHP tüzüğünde yapılan son değişiklile Genel Sekreter'in yetkileri kısıtlanarak Sav'ın parti içindeki etkinliği azaltılmıştı.

'YAMYAM'IN RÖVANŞI MI?

Sav'ın desteklediği Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın, rüşvet alan Meclis üyeleri için 'yamyamlar' dediği konuşmasının basına sızdırılmasından sonra parti içindeki çekişmenin iyice su yüzüne çıktığı belirtiliyor. Eryılmaz hakkında CHP yönetimi de suç duyurusunda bulundu. Son 'böcek olayı'nın bu savaşın bir uzantısı olduğu ileri sürüldü.

Yeni Şafak



Bu haber 831 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,486 µs