ilginç istekler... | " /> ilginç istekler... | "/>

En Sıcak Konular

Polisten ilginç istekler...

1 Ocak 2009 08:19 tsi
Polisten ilginç istekler... 
Polis, suçlularla daha etkin mücadele için birbirinden ilginç taleplerde bulundu.

Toplumsal olaylarda bazı eylemcilerin 70 santimlik sopalarla kendilerine saldırdığını belirten polisler 1.5 metrelik cop istedi.

Farklı şehirlerde görev yapan polis memurları, kullandıkları teçhizatların özellikle toplumsal olaylarda yetersiz kaldığı gerekçesiyle Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ilginç önerilerde bulundu. Öneriler arasında 1.5 metre uzunluğunda açılır-kapanır coplar ile ağ atan silah alınması isteniyor.

50 santimlik cop yetmez

Gelen teklifler arasında mevcut copların değiştirilmesi istendi. 50 santim uzunluğunda olan mevcut plastik coplar ile elinde bıçak, satır ve sallama diye tabir edilen kesici alet olan sarhoş ya da psikopatlara müdahale edilmekte zorluk yaşandığı dile getirildi. Resmi asayiş ekipleri ve karakollarda görevli polislere 1.5 metre uzunluğunda açılır-kapanır çelik karışımlı cop alınması talep edildi. Buna gerekçe olarak ise, "Bazı olaylarda şüphelinin elinde 70 santimlik sopalar bulunuyor. Bu kişiye 50 santimlik copla müdahale etmek risk yaratıyor" denildi.

İnsan haklarına uygun değil

Satın alınacak uzun copla şüpheliye uzaktan müdahale etme imkanı olacak. Eline vurularak şüphelinin taşıdığı kesici ya da delici alet düşürülebilecek. Ancak, çelik karışımlı açılır-kapanır copların insan hakları açısından sakıncalı bulunduğu için öneriye sıcak bakılmadığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün açılır-kapanır cop alımı konusunda bir çalışma yürüttüğü ancak gelen olumsuz tepkiler nedeniyle bu projeyi rafa kaldırdığı öne sürüldü. Emniyetten üst düzey bir yetkili her yıl onlarca polisin müdahale ettiği olaylarda bıçak, satır, sallama gibi aletlerle yaralandığına dikkat çekerek, uzun coplara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Psikopatlara ağ silahı geliyor

Ağ silahı teklifi ise incelemeye alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı ülkelerde kullanıldığı belirtilen ağ atan silah konusunda araştırma başlattı. Ağ atan silah kullanan yabancı ülke polislerinden uygulamaya ilişkin bilgi alınmasının planlandığı ifade ediliyor. Proje hayata geçirilirse polis 'psikopat' diye adlandırılan kişilerin üzerine ağ atacak. Elinde demir sopa, levye, bıçak, pala vs. olan şüphelilere ağ atabilen silahlarla müdahale edilecek.

bugün



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,232 µs