büyük jest ! | " /> büyük jest ! | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'a büyük jest !

1 Ocak 2009 08:16 tsi
Başbakan Erdoğan'a  büyük jest ! 
Sri Lanka'da bir orkide türüne 'Recep Tayyip Erdoğan' ismi tescil edildi.

Sri Lanka'nın Türkiye Fahri Konsolosu Bharati Wijeyeratne, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini ölümsüzleştirmek için bir orkide çiçeği türüne Başbakan'ın ismini tescil ettirdi. Wijeyeratne, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isminin de bir çiçeğe verilmesi için çalışıyor.

Başkent Colombo'da yaşayan Bharati Wijeyeratne, salkım yapraklı bir orkide türü olan 'Dendrobium' çiçeğine verdiği 'Recep Tayyip Erdoğan' ismini, İngiltere'deki Büyük Britanya Kraliyet Bahçecilik Kurumu'nda 'Dendrobium Recep Tayyip Erdoğan' olarak tescil ettirdi. Çiçeği tescil ettirmeden önce Colombo'daki çiçek laboratuarında imal ettiklerini ve özel olarak koruduklarını belirten Konsolos, Başbakan'a Ocak ayında 'Dendrobium Recep Tayyip Erdoğan'ı hediye edecek.

Bharati Wijeyeratne'nin Türkiye sevgisi 2004'teki tsunami felaketinden sonra gelen yardımlarla artmış. Ülkedeki tsunami mağdurları için Türkiye'nin 450 konut inşa ettiğini hatırlatan Sri Lankalı yetkili, "Buraya ilk ve en büyük yardımı yapan ülkelerden birinin başbakanı olan ve adayı bizzat ziyaret eden Recep Tayyip Erdoğan'a nasıl bir hediye verebilirim diye çok düşündüm. Sri Lanka'dan çok daha zengin ve güçlü olan Türkiye için en güzel hediyemiz sonsuza kadar unutulmayacak bir şey olmalıydı. Çiçeği kendisine gururla takdim edeceğim" dedi.

Wijeyeratne, iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin başlamasından tam 102 yıl sonra, bir Sri Lanka cumhurbaşkanını Türkiye'ye davet eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ismini de bir çiçeğe verilmesini sağlayacağını kaydetti.

Türkiye'nin New York'taki Birleşmiş Milletler toplantısında terör sorunuyla boğuşan Sri Lanka'ya destek vermesi, iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesinde önemli rol oynamıştı. Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa ve beraberindeki heyet bu ayın başlarında Türkiye'ye gelmişlerdi.

cihan



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,891 µs