En Sıcak Konular

Vatan cevap verdi!

0 0 0000 00:00 tsi
Vatan cevap verdi! Dün Vatan gazetesinin Uzanlara satıldığı ile ilgili bir haber çıkmıştı. Bu habere bir cevap mıdır bilinmez ancak gazete Uzanlar ile ilgili öyle bir haber yaptı ki evlere şenlik: Apo sadece 5 ay kaçabildi Uzanlar 3.5 yıldır firarda

Uzanları nasıl bilirsiniz? Bu soruyu duyanların büyük bir çoğunluğunun ne hissettiği tahmin edilebiliyor. Özellikle “banka hortumculuğu”ndan aranan aile üyelerinin devletten kaçabilmesi önemli bir sınıktı. Devletten kaçan Uzanlar toplumun adalet duygusunun sarsılmasına sebep oluyor.

Adalet duygusu sarsılıyor sarsılmasına, ancak ileride daha da kötüsü olabilir: Toplumun adalet mekanizması ortadan kalkabilir. Çünkü çıkan haberlere göre Demirel’e şirketleri döndüren karar Uzan’a umut oldu. Demireller lehine 2. İdare mahkemesinde alınan kararlar şirketin dönüşünü sağlamanın yanı sıra TMSF’nin varlığını tehlikeye sokarken, kurum aleyhine açılan benzer davaları da tetiklemesi bekleniyor. özellikle, Demirel dosyasına atıfta bulunularak bekletilmesine karar verilen Uzan dosyalarının seyri merak ediliyor.

Bu bahsi burada şimdilik kapatıp, başlarken sorduğumuz soruya eğilelim. Uzanları nasıl bilirsiniz? Akşam’dan Engin Ardıç bu soruyu yanıtlıyor. Ancak kendisinden beklenmedik şekilde. Kurulan dostlukların düşünceleri etkilememesi kaçınılmaz ancak Ardıç Cem Uzan için eski patronum ve dostum diyor ve ekliyor: “Burası Türkiye hiç belli olmaz, bakarsınız ileriki seçimlerde Uzan gelebilir!”

Kızdıklarını kıyasıya eleştiren Ardıç’ın Uzan’a es geçmesi sürpriz olmamalı. Ancak dün hakkında “Uzanlara satıldı” iddiası ortaya atılan Vatan gazetesi Uzan’ı es geçmemiş. Gazete adeta iddiaları yalanlamak istercesine yaptığı haberde Uzanlar ve Apo arasında bağ kurmuş. Haber aynen şöyle:

Apo sadece 5 ay kaçabildi Uzanlar 3.5 yıldır firarda
 
2003 yılından bu yana hem Türk istihbaratı hem de kırmızı bültenle İnterpol tarafından aranan Kemal Uzan ve oğlu Hakan Uzan, hâlâ yakalanamadı

Türkiye’nin en büyük sermaye gruplarının birinin başında iken TMSF’nin İmar Bankası’na el koymasıyla başlayan operasyonlardan kaçmayı başaran Kemal Uzan ve oğlu Hakan Uzan yaklaşık 3.5 yıldır yakalanamadı. İşte ’firarilerin’ hikayesi...

* Uzanlar’a ait Çukurova ve Kepez’e 13 Haziran 2003’te el konuldu. İmar Bankası 3 Temmuz 2003 günü önce TMSF’ye devredildi. Ardından tasfiye kararı alındı.

* BDDK 17 Temmuz 2003’te Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na Uzanlar hakkında “görevi ihmal, zimmet ve çete kurmak”tan suç duyurusunda bulundu.

* 17 Ağustos 2003’te Kemal, Yavuz, Bahattin ve Hakan Uzan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Daire Başkanı Hanefi Avcı’nın yönettiği operasyonda Uzanlar’ın Yeniköy’deki villasına, Pamukova’daki çiftliğine ve Bodrum’daki yatlarına baskın yapıldı. Ancak Uzanlar bulunamadı.

* 28 Ağustos’ta Kemal Uzan hakkında verilen gıyabi tutuklama kararından bir gün önce, baba Uzan’ın Rumeli Holding’e giriş yaptığı tespit edildi. Polis binanın kapısında beklerken, Kemal ve eşi Melahat Uzan, Yavuz Uzan’la birlikte, binanın çatısındaki helikopterleriyle, kayıplara karıştı. Hakan Uzan ise bir yatla yurt dışına çıktı.

* İnterpol bilgileri dahil, tüm kanıtlar Uzanlar’ın Ürdün’de olduğunu gösteriyordu. Türkiye, iadeleri için defalarca Ürdün’den talepte bulundu. Her seferinde Uzanlar’ın ülkelerinde olmadığı belirtildi.

* Ancak Uzanlar’ın firari oldukları dönemde Ürdün’de yeni yatırımlara girişmesi, bu şüpheleri hep canlı tuttu. 2000 yılına kadar Ürdün Ticaret Odası’na kayıtlı 6 şirketleri bulunan Uzanlar, firari oldukları 2003 yılının ikinci yarısından sonra, Ürdün’de 4 şirket daha kurdular. Hatta Ürdün’de 5 yıldızlı bir otel yapımına bile giriştiler.

* Türkiye, Uzanları Ürdün’den son olarak bu yılın Mart ayı başında istedi. Ama Adalet Bakanlığı’nın iade talebi de öncekilerin akıbetine uğradı.

Öcalan 5 ayda yakayı ele vermişti
* 35 bin kişinin katili terörist başı Abdullah Öcalan, Uzanlar’dan çok daha kısa sürede yakalandı. Öcalan, Türkiye’nin 16 Eylül 1998’de Suriye’ye verdiği gözdağı ile yıllardır saklandığı Bekaa’dan ayrıldıktan sonra 5 ay içinde yakayı ele verdi. Rusya, Yunanistan ve İtalya’da takip edilen teröristbaşı Öcalan, kısa takibin ardından 16 Şubat 1999 günü Kenya’nın Nairobi kentinde yapılan bir operasyonla yakalandı.



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,227 µs