En Sıcak Konular

CHP neden polise gitmiyor?

31 Aralık 2008 14:20 tsi
CHP neden polise gitmiyor? CHP Genel Merkezi'nde ortaya çıkan dinleme cihazları - böcekler- siyaset dünyasında geniş yankı bulurken, olay henüz ne polise aktarılmadı. Yoksa yapanlar biliniyor mu?

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu’nun odasında “dinleme” cihazı bulunması, CHP’deki parti içi istihbarat savaşını ayyuka çıkardı.

CHP’de parti içinde pek çok hizip bulunuyor. Bu hizipler birbirlerini bitirmek için artık istihbarat aletlerine bile başvurmaya başladılar.

CHP’li Çankaya Belediye Başkanı’nın sesinin kaydedilmesi, Önder Sav’ın oğlunun ahlaksız görüntülerinin bulunduğu iddia edilen bir kasetin parti içinde servise konması ve son olarak da Algan Hacaloğlu’nun odasında dinleme cihazı bulunması.

CHP’de özellikle yerel seçim öncesi aday listelerinin belirlenmesi öncesi bu tür olaylar iyice arttı. Hatırlanacağı üzere, Adıyaman adaylığı için CHP'ye başvuran Yalçın Yıldırım'ın Mamak İlçe Başkanı Çamalan'a 40 milyar lira vererek adaylığını kesinleştirmesini istediği, amacına ulaşamayınca da parti kararıyla paranın iade edildiği ileri sürülmüş ve savcılık konuya el koymuştu. Aynı şekilde CHP milletvekili adaylığı için Edirne’de rüşvet verildiği iddiaları da medyaya yansımıştı.

İŞTE CHP’DEKİ PARTİ İÇİ CASUSLUK FAALİYETLERİ

1 - ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANININ SES KAYDI

CHP’nin kalesi olarak bilinen Çankaya Belediye’sinde CHP’li Başkan Muzaffer Eryılmaz’ın kendi partisinin Meclis Üyeleri hakkında “bunlar yamyam, işi gücü bıraktım bunlara para yetiştirmeye uğraşıyorum” sözlerini içeren ses kaydı medyaya yansımıştı. Bu kayıt sonrası Muzaffer Eryılmaz’ın bir daha aday olma şansı tamamen bitirilmişti. CHP’nin “Eryılmaz’ın sesini kimin kaydettiğinin” peşine düşmemesi ilginçti…

2 – ÖNDER SAV’IN OĞLUNUN KASETİ

CHP`de Baykal`ın sağ kolu olarak nitelenen Önder Sav`ın Fransa`da yaşayan oğlu Özgür Sav`a ait “son derece değişik görüntüler” CHP koridorlarında konuşulmaya başlamıştı. Kasetteki görüntülerin içeriğinden ilk bahseden ve kaseti elinde bulunduran isim olarak da Baykal’la özel samimiyeti bulunan Mehmet Sevigen’in ismi geçmişti. Bu kasetin gündeme gelmesinen sonra CHP’nin 2. Adamı Önder Sav’ın da dönemi kapanmış, partideki bütün gücünü kaybetmiş ve yetkileri tüzükte yapılan değişiklikle elinden alınmıştı.


3 – ALGAN HACALOĞLU'NUN ODASINDAKİ BÖCEK

Ve son olarak Algan Hacaloğlu’nun genel merkezin 10. katındaki odasında "Dinleme cihazı" bulunması gündeme geldi.

ÜÇ OLAYIN ORTAK YÖNÜ: CHP POLİSE VE YARGIYA GİTMİYOR

Bu üç olayda normal bir muhalefet partisinin ortalığı ayağa kaldırması beklenirken, CHP konuyu polise bildirmekten ve yargı yolunu güçlü biçimde işletmekten kaçınıyor.

Hatta dün bulunan dinleme cihazıyla ilgili bu konu açıkça soruldu.
Dinleme cihazının bulunmasıyla ilgili ilk açıklamayı yapan CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, dinleme cihazı bulunmasına rağmen polise başvurmamalarıyla ilgili olarak "Gerek duymadık anlamaya çalışıyoruz" demekle yetinmişti.

Dinleme ve görüntülü kasetleri kimlerin elde ettiği, kimlerin bu işin arkasında olduğu soruları hala gizemini koruyor, ama bir gerçek var ki; CHP’de dinleme ve kaset kurbanı olanların partide işi bitiyor…

Aktifhaber



Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,393 µs