En Sıcak Konular

Başbakanın simit aldığı yer korsan çıktı

31 Aralık 2008 10:10 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yolda durup simit aldığı ve 102 YTL verdiği simitçi, bir başka sahtecilik olayını gün yüzüne çıkardı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilere kura ile verilen simit camekan yerlerinin başkaları tarafından korsan olarak kullanıldığı belirlendi. Başbakan Erdoğan'ın simit aldığı Özer Yalnız'ın da özürlüler için ayrılan yere izinsiz olarak tezgah koyan birisinin simitlerini sattığı belirlendi. Olaydan sonra zabıta karsan olarak çalıştırılan simit tezgahını kaldırttı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 3 Aralık 2008 tarihinde Kocatepe Kültür Merkezi'nde 2. Noter tarafından engellilere 300 asıl, 808 yedek kura ile simit camekan dağıtımı gerçekleştirdi. 300 adet simit camekanı kurasını kazanan engelliler, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren işlerinin başına geçecek.

Başbakan Erdoğan'ın yolda durup, simit aldığı ve 102 YTL verdiği simitçinin işsiz kaldığı yönünde basında çıkan haberler cadde ve sokaklardaki simit tezgahlarını yeniden tartışmaya açtı. "Simit tezgahının asıl sahibi kim?" sorusuna cevap aranırken, bölgede faaliyet gösteren esnaf, Başbakan'ın simit aldığı simitçinin yaklaşık bir aydır caddede satış yaptığını belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre ise yer, kura çekiminde bir engelliye tahsis edilmiş olarak çıktı. Mahalle esnafından Aslan Yumuş, simit tezgahının asıl sahibinin bir özürlü olduğunu, ancak kendi durmadığı için başkalarına kiraya verdiğini söyledi. Bu durumun tespit edileceğinden dolayı başbakanın bahşiş verdiği gencin işten çıkarıldığını anlatan Yumuş, para iddialarıyla ilgili olarak da "Çalışanın uydurduğu bir şey." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar ise 3.12.2007 tarihinde 2. Noter huzurunda Kocatepe Kültür Merkezi'nde 300 özürlüye simit camekan kurası çektiklerini hatırlattı. Söz konusu yerin de İlker Cevriye Kahraman adlı bir bayana çıktığını dile getiren İlkbahar, bu bayanın çok ağır hasta olduğu için yerine annesi Ayşegül Kahraman'ın bakması gerektiğini ifade etti.

26.2.2008 tarihinde yapılan kontrollerde söz konusu bayanın yerinde durmadığının tespit edildiğini anlatan İlkbahar, "Durması için ikaz ettik. Bazen durup bazen durmadığı için 11.4.2008 tarihinde tekrar kontrol ettik ve başında olmadığını gördük. Sözleşmemize göre özürlü üç defa tezgahının başında olmazsa o camekanı iptal ediyoruz. Bu zaman zaman duruyor, zaman zaman da başkasına bırakıyordu. Fakat biz kendisinin durmasını istedik. Yerinde durmadığı içinde 11. ayda bu camekanı feshettik. Daha sonra kaldırdık. O tarihten itibaren de bölgede bizim herhangi bir camekanımız kalmadı. Söz konusu camekanın bizimle bir ilgisi yok. Tamamen kaçak bir camekan." diye konuştu.

Zabıtaya 15 Aralık'ta bu camekanın kaldırılması için yazı gönderdiklerini dile getiren İlkbahar, buranın kaçak olduğunu belirttiklerini kaydetti. "Bizim dışımızda başkası kaçak camekan koymuş." diyen İlkbahar, "Ne bizim belediyenin ismi, ne de simitçinin ismi var. Başbakanın simit almasından sonra zabıta tarafından kaldırılmış. Kaldırılma işi tamamen zabıtaya ait." şeklinde konuştu.

2008 yılında kurallara uymadığı için bu tür tezgahlara yönelik 221 tane tutanak tuttuklarını söyleyen İlkbahar, 72 camekanı yerinden kaldırdıklarını, bir kısmına ceza kestiklerini, 25 tanesini de feshedip tamamen kaldırdıklarını vurguladı.

cihan



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,290 µs