şok itiraf | " /> şok itiraf | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon tutuklusu Sayın'dan şok itiraf

31 Aralık 2008 08:47 tsi
Ergenekon tutuklusu Sayın'dan şok itiraf 
Ergenekon hangi kurumlara istihbarat gönderiyordu? İşte Ergenekon'un tutuklu sanığı Ümit Sayın'ın şok itirafı:

Ergenekon'un tutuklu sanığı Ümit Sayın, İstanbul'da konuşlu bulunan 1. Ordu Komutanlığı'na istihbarat gönderdiğini itiraf etti. Sayın, sadece 1. Ordu'ya değil devletin başka kurumlarına da istihbarat gönderdiğini kabul etti...

Silivri'de devam eden Ergenekon Davası'nın 35. Duruşması'nda Ümit Sayın savunmasını yaptı. Ergenekon sanıklarının ifadelerinde 'camında tankların geçmesini' beklediği iddia edilen Sayın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin darbe yapmasının kanuni hakkı olduğunu savundu.

Ordu darbe yapmalı

TSK'nın bağlı bulunduğu mevzuatı gereği devleti koruma ve kollama görevi olduğunu belirten Sayın, koşullar oluştuğunda TSK'nın müdahale etmesinin kanuni bir hak olduğunu ileri sürerek, "Bunların hepsi ordunun anılan kanun kapsamında görevleri arasına girmektedir. TSK hiçbir şey yapmıyorsa görevini yapmıyor demektir. Bu durumda da Türkiye'yi satıyor görünümüne düşmektedir. Ülkenin yönetimine gerektiğinde müdahale edebilmelidir. Çünkü TSK bu devletin sigortasıdır" dedi.

 İddinamede kendisine kişisel verileri kaydetme suçlamasının yöneltildiğini hatırlatan Sayın, başta Adli Tıp olmak üzere ülke yönetimini tehlikeye düşürecek kişi ve kurumlar hakkında 1. Ordu Komutanlığı'na bilgi verdiğini itiraf etti.

Sayın bu konudaki ifadesine şöyle devam etti:

Organik bağım yok

 "Ülkeme zarar verebilecek kimi eylem ve uygulamalarla ilgili kurumlara haber verdim. Bunları yaparken kimse ile organik bağım olmadı. Özellikle Adli Tıp ve Adli Tıp Uzmanları Derneği (ATUD) üzerinden ülkemize yönelebilecek tehlike doğurucu sonuçları 1. Ordu Komutanlığı da dahil olmak üzere pek çok kişi ve kuruma bildirdim. Bütün bunlar vatanına bağlı her öğretim üyesinin yapması gereken işlemlerdir."

Büyükanıt ve kümbet

Sayın, Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la ilgili olarak yaptığı "Anıt değil kümbet bile olamadı" eleştirisine de açıklık getirdi. Büyükanıt'ın 27 Nisan bildirisinin arkasında durmadığını iddia eden Sayın, 'Kümbet bile olamadı' sözlerinin hakaret değil eleştiri niteliğinde olduğunu söyledi.

‘Hablemitoğlu gidici’ sözü için pişmanım

Ümit Sayın'ın öldürülen öğretim üyesi Necip Hablemitoğlu'na ilişkin söylediği sözleri büyük tartışmaya neden olmuştu. Sayın, "Hablemit korkuyor. Çünkü arkasında ne MİT ne emniyet ne de Genelkurmay var. Şu anda birinci adam listede Hablemitoğlu bir yıla kadar gidici. Belki iyi olur. Bir solucan ayıklanır" sözlerine ilginç gerekçeler getirdi. Bu sözleri söylediğini kabul eden Sayın, o dönem Necip Hablemitoğlu'nun sürekli tehdit aldığını aktardı. Hablemitoğlu ile arasının bir süre bozulduğunu belirten Sayın, "Daha sonra düzeldi. Bu olumsuz sözler günlük duygusal ve mantıksız laflardır. Şimdi bu şekilde konuştuğuma pişmanım" dedi.

Belgeleri Cumhuriyet muhabirinden aldım

Adli Tıpçı Ümit Sayın, Üzeyir Garih'in katili Yener Yermez'in kendisini tanıdığına ve cinayetle ilgili talimat verdiğine ilişkin iddialara çapraz sorgusunda cevap verdi. Sayın, 2001 yılı Haziran ayında Türkiye'ye döndüğünü savunan Sayın, cinayetin dönüşünden 2 ay sonra gerçekleştirildiğine dikkat çekerek, bu kadar sürede Yermez'i tanıyarak böyle bir cinayeti tasarlamasının mümkün olmadığını savundu. Cumhuriyet Savcıları'nın "Evinde Garih'in dava dosyasında bile bulunmayan belgeler çıktı" sözlerine karşılık Sayın, belgeleri cinayetle ilgili kitap yazmak isteyen Cumhuriyet gazetesi muhabirinden aldığını söyledi.

bugün



Bu haber 946 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,254 µs