Gazze çocukları | " /> Gazze çocukları | "/>

En Sıcak Konular

Dünyanın tecrit ettiği Gazze çocukları

31 Aralık 2008 08:22 tsi
Dünyanın tecrit ettiği Gazze çocukları Gazze'de katliam 5. gününe girdi. İsrail 'Ateşkes lafı duymak istemiyoruz' dedi. Dün ekmek kuyruğunda bekleyen 3 çocuk İsrail bombardımanında öldü.

Gazze'de katliam 5. gününe girdi. İsrail “Ateşkes lafı duymak istemiyoruz” dedi. Dün ekmek kuyruğunda bekleyen 3 çocuk İsrail bombardımanında öldü. Gazze'deki tek büyük hastaneye “Vuracağız. Derhal boşaltın” mesajı verildi.

Dünyanın gözlerini kapattığı, kulaklarını tıkadığı Gazze katliamı 5. gününe girdi. İsrail 'haftalarca sürecek şekilde bir savaşa hazırlandık' derken ölen Filistinli sayısı 400'e, yaralı sayısı 2000'e yaklaştı. İsrail devletinin kurulduğu 1948'den bu yana en kanlı operasyonun düzenlendiği Gazze Şeridi'nden tanıklar yaşanılan trajediyi Yeni Şafak'a anlattı. Önceki gün vurulan İslam Üniversitesi'nde öğretim üyesi olan Dr. Mahir Ebu Amşe ve Gazze Sağlık Baknalığı'ndan üst düzey yetkili Muhammed Murteca telefondan duyulan bomba sesleri eşliğinde 'Gazze bin yıl öncesine döndü, sivillerin yaşadığı her yer vuruluyor.' dediler.

EKMEK KUYRUĞUNDA 3 ÇOCUK

İslam Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Mahir Ebu Amşe: Yşadıkların şu sözlerle aktardı: 'Yaşanan tam manasıyla bir katliam. İsrail'in 1948'den bu yana yaptığı en büyük kıyım, en kanlı günleri yaşıyoruz. Şuana kadar 400 füze atıldı, yaklaşık 851 hedef vurmuşlar. 1.5 yıldır abluka altında yaşayan Gazzeliler çok perişan. Elektrik, su, ekmek, süt, ilaç kalmadı. Pazar yeri, ekmek kuyruğu vuruldu, 3 çocuk öldü!

Camileri ve mescitleri, sivil evleri vurmaya başladılar. Hamas'ın sosyal yardım derneklerini, spor kulüpleri de vuruldu. Gökyüzü uçaklarla dolu. Saldırının nereye geleceği belli olmuyor.'

EŞEKLİ ARABADA ÇOCUĞA FÜZE

İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneyine hava saldırıları devam ederken, bölgenin kuzeyindeki Cebaliye'de 2 çocuk, güneydeki Han Yunus'ta ise bir sivil hayatını kaybetti. Cebaliye mülteci kampı bölgesinde, cadde üzerinde bir eşeğin çektiği araçta bulunan biri 4, diğeri 11 yaşlarındaki iki kız kardeş, bombardımanda öldü. Sağlık görevlileri, bir füzenin çocukların bulunduğu aracı doğrudan vurduğunu bildirdi. Ülkenin güneyindeki Han Yunus'un doğusundaki El Karara bölgesinde de Hamas'ın polis karakollarından birinin vurulması sırasında, İsrail savaş uçaklarından düşen bir parçanın bir sivili öldürdüğü kaydedildi. Güneyde, Hamas'a ait binaların dünkü hava saldırılarında ikinci kez vurulduğu da belirtiliyor.

EN KÖTÜSÜ YAKINDA

İsrail ordusundan General Dan Harel, operasyonun şu ana kadar gerçekleşen kısmının sadece başlangıç olduğunu ve asıl hedeflerinin Gazze'de tek bir Hamas binası bırakmamak olduğunu söyledi. Harel, Amacımız sadece teröristleri ve roket atanları vurmak değil, Hamas hükümeti ve örgütün tüm kanatlarını çökertmek' diye konuştu. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, "Dünyada hiç kimsenin, Hamas'ın İsrail'e roket saldırılarını sürdürerek neyi amaçladığını anlamadığını" söyledi. Peres, "İsrail'in Filistin halkıyla değil, varlık nedeni şiddet sürdürmek ve bölgeyi istikrarsızlığa sürüklemek olan bir terör örgütüyle çatıştığını" söyledi.

Apacheler gece ölüm saçıyor

Yeni Şafak'a konuşan Muhammed Murteca İsrail bombardımanını şu sözlerle anlattı: “Gözyüzünde İsrail uçakları eksik olmuyor. F-16'lar, Apache helikopterler, insansız uçaklar gökyüzünde 24 saat dolaşıyor. Son saldırılar Gazze'yi binlerce yıl geriye götürdü. Evleri bombalanan insanlar çocuklarıyla birlikte sokakta yaşıyor, binalarda yaşayanlar ise zemin katlarda, akrabalarının evinde toplanıp birbirlerine destek oluyor.” Ailesinden ve arkadaşlarında kayıplar veren Mürteca, 'İsrail Gazze'yi yok etmeyi düşünüyor' dedi.

İsrail Lübnan sınırında alarm verdi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Hamas'a karşı ağır hava saldırılarında bulunurken, diğer taraftan, ülkenin kuzeyinde, Lübnan'la sınır boylarında, Hizbullah'ın koruması altında Filistinli grupların füze saldırıları ihtimaline karşı alarm düzeyini yükseltti. Jerusalem Post'un iddiasına göre, bu yılın başlarında ülkenin kuzeyindeki Kiryat Şimona ve Şlomi'ye yapılan iki roket saldırısının arkasında bulunduğuna inanılan Filistinli gruplar, roket saldırısı düzenlemeyi planlıyor. Geçen hafta, Lübnan ordusu ülkenin güneyindeki Nakura kasabasında, fırlatılmaya hazır 8 Katyuşa roketi ele geçirilmişti.




Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,885 µs