En Sıcak Konular

İsrail'e ayakkabılı protesto

30 Aralık 2008 20:43 tsi
İsrail'in Gazze'de uyguladığı vahşet sivil toplum kuruluşları ve bazı partilere üye bir grup tarafından protesto edildi.

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önündeki eyleme katılanlar İsrail ve ABD bayrakları yaktı. Bazı eylemciler konsolosluk binasına ayakkabılarını atarak tepkisini gösterdi.

Demokratik Toplum Partisi(DTP), Ezilenlerin Sosyalist Platformu, Halk Evleri, Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, Emeğin Partisi ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 300 kişi Levent metrosu önünde toplanıp sloganlar atarak konsolosluk önüne yürüdü. "Gazze'de vahşete son. Katil İsrail Filistin'den defol" yazılı büyük bir pankart açan ve Filistin bayrakları taşıyan grup ile polis arasında bir süre gerginlik yaşandı. Çevik kuvvet ekipleri grubun önünü kesip Büyükdere Caddesi'ni trafiğe kapatmamaları yönünde uyardı. Bunun üzerine grup kaldırımdan geçerek sloganlar eşliğinde yürüdü.

İsrail Konsolosluğu önünde toplanan grup adına bir basın açıklaması yapan Ersin Sedefoğlu, "İsrail siyonizmi, kadın çocuk demeden Filistin'de tüm dünyanın gözü önünde hunharca vahşet uyguluyor. Kan üzerine kurulu İsrail devleti Filistin halkının meşru, haklı direnişini katliamlarla yok etmeye çalışıyor. Filistin kan ve gözyaşına rağmen İsrail siyonizmine boyun eğmiyor. Bu vahşet karşısında coğrafyamızın halklarını ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Bu vahşete karşı sessiz kalmayacağımızı buradan ilan ediyoruz" dedi.

"Katil İsrail Filistin'den defol. Yaşasın halkların kardeşliği. Direnen Filistin seninleyiz. İsrail elçisi geri çekilsin." şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından İsrail ve ABD bayrakları yaktı. Grup dağılırken 2 kişi polisin güvenlik önlemi aldığı konsolosluk binasına doğru ayakkabı attı. Grup eylemin ardından olaysız şekilde dağıldı.

cihan



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,925 µs