Katliamı durdurun! | " /> Katliamı durdurun! | "/>

En Sıcak Konular

Filistinli yaralılar: Katliamı durdurun!

30 Aralık 2008 17:29 tsi
Filistinli yaralılar: 
Katliamı durdurun! Filistinli yaralılar, düzenledikleri basın toplantısında Türkiye ve diğer İslam ülkelerine İsrail katliamına sessiz kalmaması çağrısında bulundular.

Filistinli yaralılar, düzenledikleri basın toplantısında Türkiye ve diğer İslam ülkelerine İsrail katliamına sessiz kalmaması çağrısında bulundular.


İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Türkiye’de tedavi ettirilen 5 Filistinli yaralı İstanbul’da bir basın toplantısı düzenledi. 

İHH Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan yaralılar, Türkiye ve diğer İslam ülkelerine İsrail katliamına sessiz kalmaması çağrısında bulundular.

Yaralılardan Adil Abu Khatır, “Dünyaya bir mesaj göndermek istiyorum. Bizim Filistin halkı olarak terörizmle uzaktan yakından bir ilgimiz yok. Bizim dinimiz buna izin vermez. Asıl teröristler bugün kadın, çocuk, yaşlı demeden sivil insanları katleden İsrail’dir. Biz barışın temsilcileriyiz.  9 aydır Türkiye’de tedavi görüyoruz. Tedavimiz bittikten sonra vatanımıza geri döneceğiz. Ama Filistin’i bıraktığımız gibi görebilecek miyiz. İşte bunda emin değilim” dedi.

 

 

İsrail saldırısında ağabeyini kaybeden 21 yaşındaki Mahmut Jarur ise “Filistin halkı yok ediliyor. Bu katliama sessiz kalan İslam ülkelerine seslenmek istiyorum. Vicdanlarınız neden susuyor. Ben ağabeyimi kaybettim. Allah şehadetini kabul etsin. Diğer yakınlarımızın da hayatları tehlikede. Telefonla onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Televizyondan gelişmeleri izliyoruz. Ailelerimiz için endişeleniyoruz. Çünkü İsrail’in ne zaman ne yapacağı belli olmaz.

Filistin’in tek başına bu katliamı durduracak gücü yok. İslam ülkeleri İsrail’i durdurmazsa hepimiz bütün ailelerimiz kaybedebiliriz. Müslümanlar Mescid-i Aksa’yı kaybedebilir. Bu katliamı artık durdurun diyorum” şeklinde konuştu.

İsrail saldırısında amcasının oğlunun kaybeden İslam Asalya ise İsrail’in sadece Gazze’ye değil tüm İslam dünyasına saldırdığını ifade etti.

Asayla şöyle konuştu: “Son 4 günde 370 insanımız şehit oldu. Ama biz şunu biliyoruz ki bizim şehitlerimiz cennete gidecek. İsrail şehitleri ise cehenneme gidecek. Biz Filistinli olmaktan gurur duyuyoruz. Kudüs Yahudilerin midir yoksa Arapların mıdır? Kudüs başka bir Arap ülkesinde olsaydı Arap ülkeleri gene böyle kayıtsız mı kalacaklardı. Sultan Abdülhamit ‘bırakın Filistin’i, Filistin’in bir arpasını bile Yahudilere vermem’ demişti. 4 milyon Yahudi’ye karşı milyonlarca Müslüman var. Bir Yahudi öldüğünde kıyamet kopuyor. Ama onlarca Filistinli katledildiğinde dünya sadece seyrediyor.Ben İsrail büyükelçisinin Türkiye’den kovulmasını istiyorum. Çünkü bugün bizim başımıza gelen yarın Türkiye’nin başına gelecektir.”

Mahmud Ebu Khatır ise “Peygam Efendimiz (sav) dediği gibi kalp titrer, göz ağlar. Biz sevdiklerimizden ayrıldığımız günden beri hüzünlüyüz. Benim amcamın oğlu şehit oldu. Diğer yakınlarım da şehit olabilir. Bu pervasız düşmana karşı hep beraber hareket etmeliyiz” dedi.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin’deki yaralıları Türkiye’de tedavi ettirmek için girişimlerini başlattıklarını, yakında yaralıları Türkiye’ye getirerek tedavi edeceklerini söyledi. Gazze’ye 1 milyon YTL yardım gönderdiklerini ifade eden Yıldırım, “Son bombalama sonrasında 200 bin YTL nakdi yardım şehit ve yaralı ailelere ulaştırıldı. Bölgedeki ekiplerimiz de 450 bin YTL tıbbi malzeme yardımı yaptı” dedi.

 Filistin İstanbul Konsolosu Abdulkerim el-Hatib ise “İsrail’de iş başında olan hükümet seçimler yaklaşırken yapmış olduğu bu vahşi saldırıyı Filistinlilerin kanı üzerinden siyasi propaganda aracı olarak kullanmayı planlıyor. Artık Filistin halkına kendi topraklarında özgürce yaşam hakkı teslim edilmeli” dedi. 



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,947 µs