Arap hükümetlerini zorluyor! | " /> Arap hükümetlerini zorluyor! | "/>

En Sıcak Konular

Protestolar Arap hükümetlerini zorluyor!

30 Aralık 2008 16:45 tsi
Protestolar Arap hükümetlerini zorluyor! Mısır, Bahreyn, Lübnan gibi pek çok ülkede ve Protesto gösterilerinin yasak olduğu Suudi Arabistan'da bile kalabalık grupların katıldığı protesto gösterilerinde Gazze saldırısı protesto edildi.

BEYRUT VE KAHİRE'DE ORTAK SES: GAZZE EMRİNİZDEYİZ

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta on binlerce kişi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne hava saldırılarını protesto etmek için sokaklara döküldü.

Filistin, Lübnan ve Hizbullah bayrakları ve Filistin halkına destek pankartları taşıyan protestocular, "İsrail'e Ölüm", "Gazze emrindeyiz" sloganları attı.

Lübnan'daki Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, dün akşam yaptığı konuşmada, Arap ve İslam dünyasına Gazze'ye desteği artırmaları çağrısında bulunmuştu.

Bu arada Mısır'ın başkenti Kahire'de, çoğunluğu Müslüman Kardeşler örgütü yandaşı yaklaşık 7000 kişi İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarını protesto etti.

"Hamas'ın yanındayız", "Mısır ordusu nerede", "Gazze'ye gideceğiz" sloganları atılan protesto gösterisine Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Mehdi Akif de katıldı.

İSRAİL, LONDRA'DAKİ MISIR BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE PROTESTO

İngiltere'nin başkenti Londra'da İsrail karşıtı protestolar devam ediyor. Dün çoğunluğu Filistinlilerden oluşan yaklaşık 2 bin kişilik grup, İsrail'in İngiltere Büyükelçiliği önünde Gazze'ye yapılan saldırıyı sert bir şekilde kınamıştı. Bugün ise Mısır'ın İngiltere Büyükelçiliği önünde yapılan gösteride göstericiler Arap ülkelerini İsrail'e karşı harekete geçmeye çağırdı.

Hizb-ut Tahrir İngiltere örgütü tarafından düzenlenen gösteriye katılanlar Arap liderlerini sessiz kalmakla suçladı. Göstericiler, Türkiye ve birçok Arap ülkesini İsrail ile diplomatik ve askeri ilişkileri bulunmaları gerekçesiyle de eleştirdi. Sürekli tekbir getiren göstericiler Gazze'yi İsrail ablukasından kurtarmak için Arap liderlerin bir an önce hareket geçmeleri gerektiğini sloganlar eşliğinde vurguladı.

Bu arada Mısır'ın İngiltere Büyükelçiliği önünde İngiliz polisi herhangi bir olay çıkması ihtimaline karşı güvenlik önlemini artırdı.

İSRAİL SALDIRILARINA BERLİN'DE PROTESTO

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen bir yürüyüşle kınandı.

Çok sayıda Arap örgütü tarafından düzenlenen gösteriye yaklaşık bin kişinin katıldığı bildirildi.

Berlin Filistin cemaati Başkanı Ahmed Muhaysen, gösteriye Arapların yanı sıra Türkler, Yunanlılar ve Almanların katıldığını belirtti.

Barışçıl bir şekilde düzenledikleri yürüyüşle Filistin halkıyla dayanışmayı göstermek istediklerini bildiren Muhaysen, Gazze Şeridi'ndeki ''katliama'' bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu.

Yürüyüşün olaysız geçtiği bildirildi.

NEW YORK'TA İSRAİL PROTESTOSUNA ULTRA-ORTADOKS YAHUDİLER DE DESTEK VERDİ

İsrail'in Gazze'ye karşı başlattığı başlattığı katliam, Amerika'nın New York kentinde aralarında ultra-ortodoks Yahudilerinde bulunduğu yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla protesto edildi. New York'un meşhur 5. caddesinde dün toplanan kalabalık, Filistin bayraklarıyla birlikte İsraili protesto eden pankartlar taşıdı. 5. caddeden slogan atarak İsrail'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği'nin bulunduğu 2. caddeye kadar yürüyen gruba yol boyunca birçok New Yorklu alkışla destek verdi.



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,215 µs