Bihar be* | " /> Bihar be* | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan: Bihar be*

30 Aralık 2008 08:34 tsi
Başbakan Erdoğan: Bihar be* Başbakan Tayyip Erdoğan, Kürtçenin lehçeleri ile Arapça ve Farsça dillerinde yayın yapan TRT 6'ya röportaj verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kürtçenin lehçeleri ile Arapça ve Farsça dillerinde yayın yapan TRT 6'ya röportaj verdi. Yayınlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, konuşmasını Kürtçe tamamladı: "Bixêr (bihar) be (hayırlı olsun)."  
 
 
TRT 6, geçtiğimiz hafta TÜRKSAT üzerinden test yayınlarına başladı. Kürtçe ağırlıklı kanal, 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren de normal yayın yapacak. Televizyon yönetiminin seyirciye sürprizi ise Başbakan Erdoğan'la gerçekleştirilen röportaj olacak. Çekim için randevu isteyen TRT yönetimi önceki gün Başbakan tarafından kabul edildi. Edinilen bilgiye göre, Erdoğan, kabulde test yayınını başarılı bulduğunu ifade etti ve kanal yöneticilerini kutladı.

Başbakan, daha sonra TRT 6 için mülakat verdi. Başbakan'ın konuşması Kürtçe seslendirme ile 1 Ocak'ta banttan yayınlanacak. Konuşmasında Kürtçe kanalın önemine değinen Erdoğan, Türkiye'deki özgürlüklerin geldiği noktaya dikkat çekti. Birlik-beraberlik mesajı da veren Erdoğan, asıl sürprizini konuşmasının sonuna bıraktı. Erdoğan, önce Türkçe "Hayırlı olsun" dedi. Ardından, bu iyi dileğinin Kürtçe karşılığını tekrarlayarak bir ilke imza attı: "Bixêr (bihar) be." Yeni yılın ilk gününde normal yayına geçecek olan kanala Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de röportaj vermesi bekleniyor. Gül'den randevu isteyen TRT yönetiminin talebinin kabul edilmesi halinde kanalın açılışı Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajı ile gerçekleşecek. Daha sonra Başbakan'ın konuşmasına yer verilecek. Gül'ün röportajının yetişmemesi durumunda ise açılış Başbakan'ın konuşması ile yapılacak.

Kanalın test yayınının ilk gününde, Diyarbakırlı Tarım Bakanı Mehdi Eker, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani gibi siyasiler de konuşma yapmıştı. Bakan Eker ile Yazıcıoğlu, konuşmalarında Kürtçe hiçbir kelime kullanmamıştı. Milletvekilleri ise konuşmalarını Kürtçe olarak gerçekleştirmişti. Test yayınında, uzun süre yasak olan sanatçı Şivan Perver'in klibine yer verildi. Ayrıca Rojin, Civan Haco gibi sanatçılar da klipleriyle boy gösterdi.

TRT 6'nın resmî açılış gününde TRT yönetimi açılış programı düzenleyecek. Civan Haco'nun konser vereceği geceye siyasiler, yayın dünyası temsilcileri ve yabancı konuklar davet edildi.

*Hayırlı olsun
 
zaman



Bu haber 395 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs