En Sıcak Konular

Ünlü oyuncudan eski eşinden çeteye rica !

29 Aralık 2008 10:33 tsi
Pınar Altuğ'un eski eşinin, boşanırken aralarında dava konusu olan Beykoz'daki lüks villa için bir çeteyi aradığı belirlendi.Çetenin Ergenekon bağlantısı var.

Eski manken, dizi oyuncusu ve sunucu Pınar Altuğ'un, boşanma sürecinde çete mağduru olduğu ortaya çıktı. Bir işadamının şikâyeti üzerine Savaş Başar Yamak'ın lideri olduğu çetenin telefonlarını dinlemeye alan polisin ağına, çete üyeleriyle Altuğ'un eski eşi Mümin Umut Elçioğlu arasında geçen bazı konuşmalar da takıldı. Buna göre Elçioğlu, Altuğ'la birlikte oturdukları Beykoz'daki villa ile ilgili davayı lehine çevirmek için çeteyi devreye soktu. Aynı çete üyelerinin Ergenekon terör örgütü ile bağlantıları olduğu da belirlendi.

'EVDE PAYIM VAR' DEYİP DAVA AÇTI

2003'teki boşanma sonrası Umut Elçioğlu İstanbul Beykoz Konakları'ndaki villayı 500 bin dolara sattı. Evin kendisinden izinsiz satıldığını ileri süren Pınar Altuğ da, villanın alımında 290 bin YTL ve 45 bin dolar ödediğini belirterek bu paranın faiziyle birlikte kendisine verilmesi için dava açtı. Mahkeme ünlü sunucuyu haklı bulunca, Elçioğlu davayı temyiz etti. 2006 yılında silahlı saldırı sonucu ölen 'Topal Yaşar' lakaplı Yaşar Yamak'ın oğulları Savaş Başar Yamak ile kardeşi Bora Barış Yamak'ın başını çektiği çete de, bu aşamada devreye girdi. Çete, Umut Elçioğlu'na 150 bin dolar karşılığında Yargıtay kararını lehine çıkarabileceklerini söyledi. Yamak, Ankara'da Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube'de polis memuru Cem Seyran Kılınç'ı arayarak da bu yönde Yargıtay'dan karar çıkartmasını istedi. Bir süre sonra da Yargıtay, Elçioğlu lehine karar aldı. Ancak çetenin telefon görüşmeleri, bir işadamının şikâyeti üzerine mahkeme kararıyla teknik takibe alındığından, "villa pazarlığı" da polis ağına takıldı.

'SIKIŞIKTI, BEN DE 10 BİN YTL VERDİM'

İddiaları yalanlayan Umut Elçioğlu ise, Savaş Başar Yamak'ın kendisini arayarak, "Niye beni aramıyorsun, davan varmış" dediğini, bir başka telefon görüşmesinde de, "Davanın nasıl sonuçlanması senin lehine olur?" diye sorduğunu belirtti. Davanın Yargıtay tarafından görevsizlik gerekçesiyle bozulmasının ardından, Savaş Başar Yamak'ın "Bu karar benim sayemde alındı" dediğini de dile getiren Elçioğlu, kendisinden özel para talebinde bulunulmadığını ama Yamak'a sıkışık olduğu için 10 bin YTL verdiğini söyledi. Söz konusu çetenin Ergenekon bağlantılarına ise, Savaş Başar Yamak ile Gökhan Başoğlu arasındaki konuşmalardan ulaşıldı. Ergenekon soruşturmasında ifadesi alınan Engin Bağbars'ın adının bu konuşmalarda da yer aldığı belirlendi. 26 Şubat 2008'deki bir telefon görüşmesinde Ergenekon'dan bahseden ikilinin arasında, Ergenekon sanığı yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de bahsi geçiyor.

Çetenin Ergenekon bağlantısı da 'duyuldu'

Mümin Umut Elçioğlu'nun "Çeteyle bir bağlantısı olmadığı ve villa için de bir talepte bulunmadığı" yönündeki ifadelerine rağmen, çete üyesi Savaş Başar Yamak'ın, 26 Aralık 2007 tarihinde kardeşi Barış Yamak ile yaptığı görüşmede sarf ettiği, "Umut'un işi bitti, telefon geldi. 150 kâğıt paramız var orada. 15-20 almışız, 100 bin dolar alırız temiz. 30-40 Ankara'ya verdik mi 60-70 bin dolar da bizde" sözleri teknik takibe takıldı. Ayrıca polis memuru Cem Seyran Kılınç'ın, 27 Ekim 2007 tarihli konuşmasında MİT'i kastederek, "Daire Başkanı bir abimiz var. Ondan ben konuyu hallederim" şeklinde konuştuğu tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emin Aydinç de, Savaş Başar Yamak ile çeteye Yargıtay konusunda arabuluculuk yaptığı öne sürülen polis memuru Cem Seyran Kılınç ve Mümin Umut Elçioğlu hakkında, 'yargıyı etkilemek' suçundan dava açılmasını istedi.

sabah



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,149 µs