En Sıcak Konular

ABD Sadr’ı gözüne kestirdi!

0 0 0000 00:00 tsi
ABD Sadr’ı gözüne kestirdi! ABD’de yayımlanan Los Angeles Times gazetesi ABD’nin Sadr’ı gözüne kestirdiğini ileri sürdü. Bush'un yeni planlarını açıklaması beklenirken, Pentagon Irak'a 40 bin yeni asker göndermeye hazırlanıyor.

Çölün Che'si olarak nitelendirilen ve işgalin ilk dönemlerinde ABD güçlerine kök söktüren Şii Lider mukteda El Sadr'ı zor günler bekliyor. Çünkü ABD kendisine yeni hedef olarak şii lideri seçmiş görünüyor.

ABD Başkanı George W. Bush'un savaş zafere dek sürecek açıklaması ve Irak için yeni siyasi planları olduğunu belirtmesinden sonra gözler Irak'a çevrilirken, Pentagon askeri yönde bir çıkış yaptı. Pentagonun askeri planı Irak'taki “gücü katlamak”. Pentagon işgal atltındaki Irak’a 40.000 yeni askeri sevketme hazırlığı içinde.

Pentagon'un Planındada açıkça zikredilen diğer bir husus ise Şii Lider Mukteda El Sadr'ın grubuna karşı büyük bir saldırı hazırlığı. Sadr'ın grubunun Irak hükümetinin gelişip serpilmesinin önünde duran en büyük engel olduğu ileri sürülüyor.

iyibilgi’de yayınlanan 10 Ağustos tarihli bir yazıda gelişmeleri ön görmüştü. Yazıda aynen şu ifadeler geçiyordu: Kürtlere yönelik konuşmasında Sadr, Kerkük'ün statüsünde yapılacak en küçük değişimin savaş nedeni olacağını belirtmiş ve milislerini Kerkük'e göndermişti. Kerkük'teki Kürt yöneticilerin bu durumdan ciddi bir şekilde rahatsız olduğu belirtiliyor. Öyle ki, Sadr'ın 'ulusalcı tavırlarından' sadece Kürtler muzdarip değil. Uluslar arası basında Irak ile ilgili çıkan tüm saldırı haberlerinde, Sadr bir köşede yer alıyor. Saldırılarından sorumlu tutulan Sadr'ın üzerinde ciddi bir baskı kurulmaya çalışıldığı kesin. Yakında Sadr milislerine ciddi operasyonlar düzenlenirse kimse şaşırmasın.

Kaynak: Los Angeles Times



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,575 µs