En Sıcak Konular

'Hamas hazırlıksız yakalandı'

27 Aralık 2008 21:08 tsi
'Hamas hazırlıksız yakalandı' İsrail'in bugün Gazze'ye araba ve elektrik kullanmanın bile yasak olduğu cumartesi tatilinde (Şabat) saldırı düzenlemesi, Hamas'ı şaşkına çevirdi.

Hamas'ın saldırıya hazırlıksız yakalanmasının arkasında ise Mısır'ın Hamas'a verdiği yanlış yönlendirmenin olduğu iddia edildi.

Debkafile sitesinin iddiasına göre Hamas'ın saldırıya hazırlıksız yakalanmasının arkasında iki neden bulunuyor. Bunlardan birincisi, 25 Aralık Cuma'dan itibaren İsralli medya kaynaklarının yetkililere dayanarak verdiği haberlerde İsrail kabinesinin onay verdiği operasyonun, bir süreliğine, en azından kabinenin kararı değerlendirmek için bir kez daha toplanana kadar ertelendiği şeklinde yanıltıcı bir izlenim vermesi. İkincisi ise Mısır'ın, İsrail'in Şabat gününde saldırmayacağına dair "güvenilir" bilgi vererek Hamas'ı yanlış yönlendirmesi.

Özellikle dindar Yahudilerin itibar ettiği Şabat tatili Cuma günü akşam saatlerinden cumartesi günü akşam saatlerine kadar devam ediyor. İsrail'de dindarlar askere alınmamalarına rağmen, ordu bünyesinde Yahudi inancının ağırlığı hissediliyor.

Debkafile'a göre bazı Hamas komutanları, bu iki nedenden dolayı saklandıkları yerlerden çıkarak Gazze'de polislere yönelik bir mezuniyet törenine bile katıldılar. Hatta saldırıda vurulan binalardan biri de bu mezuniyet töreninin düzenlendiği yer oldu. En çok kayıp da bu binaya düzenlenen saldırıda verildi.

Siteye göre İsrail bugün 150 jet ve helikopterle 100'den fazla Hamas hedefini vurdu; ancak yine de Hamas, cephanesini saldırılardan kurtarmayı başardı ve Hamas üyelerinin çoğu saldırıdan kurtuldu.

Debkafile, şimdi ise en büyük sorunun Hizbullah'ın İsrail'e başka bir cephe açıp açmayacağının olduğunu kaydetti.

cihan



Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,927 µs