En Sıcak Konular

Pakistan, Hindistan'ı saldırmama konusunda uyardı

26 Aralık 2008 12:12 tsi
Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi, Hindistan'ın herhangi bir operasyonel saldırısı halinde güçlü misilleme yapılacağını söyledi.

Pakistan istihbarat ajanslarının Lahor'da bomba yüklü otomobille yapılan saldırı ile bağlantılı olarak bir Hindistan vatandaşını tutuklamasının ardından Pakistan dışişleri bakanı Şah Mahmud Kureşi, Hindistan'ın Pakistan toprakları içine saldırılar düzenlemesi halinde güçlü karşılık verileceği uyarısında bulundu.

Dışişleri bakanının açıklamasından önce ise Pakistan başbakanı Yusuf Raza Gilani, Pakistan'ın Hindistan ile çatışmak istemediğini belirterek uluslararası toplumdan gerginliklerin sona erdirilmesi için yardımcı olmaya çağırdı.

Pakistan yayın kuruluşu The Statesman, Satish Anand Shukla veya Satish Anand Sharma isimleri olan şüpheli Hindistan vatandaşının Hindistan'ın Kolkata şehrine kayıtlı olduğu ve Londra'daki Hindistan Yüksek Komisyonu'nda üç yıl çalıştığını bildirdi.

Pakistan polisi, şüpheli Hindistan vatandaşının üzerinde çeşitli sahte kimlik kartları, mektuplar ve diğer cihazlar bulunduğunu bildirdi.

Pakistan dışişleri bakanı Şah Mahmud Kureşi, Multan'da yaptığı açıklamada, Hindistan'ı Pakistan'a karşı cerrahi (belirli hedef bazlı) saldırılar düzenleme hatası yapmama konusunda uyararak böyle bir eylemin Pakistan'ın güçlü bir misillemesine yol açacağını söyledi.

Şah Mahmud Kureşi, Pakistan'ın savaş istemediğini fakat sınırlarını korumaya hazır olduğunu belirtti.

Öte yandan, Pakistan Başbakanı Gilani, Pakistan'ın Hindistan ile mükemmel ilişkiler istediğini ve devlet dışı aktörlerin Pakistan toprağını terörizm için kullanma planlarını bozmaya kararlı olduğunu bildirdi.

Öldürülen eski Başbakan Benazir Butto'nun mezarı başında yapılan törenden sonra konuşan Gilani, Hindistan ile istihbarat paylaşmaya hazır olduklarını belirtti.

Gilani, Hindistan'ın Mumbai saldırılarına Pakistan'da bulunan elemanların katıldığı ile ilgili kanıtları vermesi halinde, Pakistan'ın bu tür suçlamalarının doğruluğunu tespit etmek amacıyla kendi soruşturmasını yapacağını kaydetti.

Bu arada, Pakistan içişleri bakanı Rehman Malik, Pakistan vatandaşı olduğu ispatlanmadıkça Mumbai saldırıları ile ilgili tutuklanan Ajmal Amir Kasab'a talep edilmesine rağmen herhangi bir hukuki destek verilmeyeceğini belirtti.

dunyabulteni



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,006 µs