En Sıcak Konular

Sakık'ın 'asgari ölçüsü' Terim'in maaşı

26 Aralık 2008 10:58 tsi
DTP'li Sırrı Sakık, Fatih Terim'in aldığı maaşın peşini bırakmayacak gibi... Dün açıklanan asgari ücret oranlarını eleştiren Sırrı Sakık, adalet terazisini yine Fatih Terim'in maaşı üzerine kurdu...

Geçtiğimiz yıl Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in aldığı maaşı Meclis'e taşıyarak büyük bir tartışmayı başlatan DTP Muş Milletvekili Sırrı Sakık yine aynı konuyu gündeme getirdi.

'BİR ZAAT'IN MAAŞINA GELEN ZAM!

TBMM’de 2009 bütçe görüşmelerinde söz alan Sakık, dün açıklanan asgari ücret oranları ile ‘bir zat’ dediği Fatih Terim’in maaşına yapılan 160 bin YTL’lik zammı karşılaştırdı. Sakık, Fatih Terim’in bir yıllık maaşın 600 küsur asgari ücretlinin maaşına denk olduğunu söyledi.

Milli Takımlar sorumlusu Fatih Terim’in maaşının Futbol Federasyonu’nun yaptığı zamla 100 bin YTL’den, 260 YTL’ye çıkarıldığını belirten DTP Milletvekili, ''Futbol Federasyonu, bir zatın maaşını, 100 bin YTL'den 260 bin YTL'ye çıkarıyor. Onlara var, onun aldığı bir yıllık ücret, 600 küsur asgari ücretlinin aldığı maaşla eş değerde. Onlara gücünüz yetmiyor'' ifadesini kullandı.

"BİR TANE TERİM VAR" GÖNDERMESİNİ YAPMIŞTI

2007’nin Aralık ayında Meclis’te yapılan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bütçe görüşmelerinde Meclis’e taşınan Terim’in maaşı ve günlerce tartışılmıştı.
 
Fatih Terim’in maaşı, son olarak yarı final oynadığımız Avrupa Şampiyonası’ndan önce polemik konusu olmuştu. Terim, aldığı maaşı diline dolayan Sırrı Sakık’a, “Bazılarını tenzih ediyorum ama onlardan 550 tane var benden bir tane. Paramı ben belirlemedim” cevabını vermiş, Sakık da bunun üzerine, milletvekillerinin halkın oyu ile göreve geldiğini, böyle bir kıyaslamanın yanlış olduğunu söylemişti.

GÜL'DEN 8.5, ERDOĞAN'DAN 15 KAT FAZLA HESAPLANDI

Öte yandan, Fatih Terim’in o dönem aldığı 135 bin 595 YTL maaş; Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den 8.5, Başbakan Tayyip Erdoğan'dan 15, bir asgari ücretliden de 311 kat daha fazla olarak hesaplanmıştı.

Fatih Terim'in bir yıl içinde maaşını 3 kez Meclis'te tartışmaya açarak ülke gündemine taşıyan Sakık'a bu sefer nasıl bir cevap vereceği merak konusu oldu.

haber7



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,359 µs