'sağ kolu' konuştu | " /> 'sağ kolu' konuştu | "/>

En Sıcak Konular

Başbakan'ın 'sağ kolu' konuştu

25 Aralık 2008 15:59 tsi
Başbakan'ın 'sağ kolu' konuştu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “sağ kolu” olan Hayati Yazıcı sessizliğini Kanal A TV’de bozdu ve çarpıcı açıklamalar yaptı.

Gazeteci Ömer Şahin’in hazırlayıp sunduğu “Görüş Farkı” programına katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, özür tartışmasından, Canan Arıtman’a, Sabih Kanadoğlu’ndan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e kadar gündemin sıcak konularına ilişkin görüşlerini açıkladı.

Savcılar harekete geçmeli

Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün annesi için “Ermeni” iması yapan CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman hakkında Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırdı. Hayati Yazıcı, “ Bayan Arıtman’ın sözleri ve sürdüregeldiği ifadeleri Sayın Cumhurbaşkanı ve ailesine yönelik tahkir edici,aşağılayıcı boyuta varmıştır. Davranış biçimi,seçtiği sözcüklerin özel maksatlı olduğu belli. Bunlar Ceza yaptırımına konu olabilecek eylemlerdir. Cumhurbaşkanına hakarete girer. Cumhuriyet Savcıları re’sen kovuşturma yapmalı” dedi.

Arıtman şovenist, CHP gereğini yapsın

Arıtman’ın sözleri karşısında CHP’nin de gereğini yapması gerektiğini ifade eden Hayati Yazıcı, “ Sayın Arıtman’ın tavrı Şovenist, ayrımcılığa,kimlik siyasetine dönük çağdışı yaklaşımdır. CHP,bu fiilleri değerlendirmeye tabi tutmalı” diye ekledi.

Özür kampanyası ifade özgürlüğüdür

Bir grup aydının başlattığı “Ermeniler’den Özür Kampanyası” konusunda Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı’da Başbakan Erdoğan’dan farklı bir tavır sergiledi. Yazıcı, bu konudaki düşüncelerini şöyle açıkladı:” Biz demokrat bir partiyiz. Elbette bu ülkede yaşayan her birey neyi düşünüyor, nasıl bakıyor ve ya değerlendiriyorsa onu ifade etme hak ve özgürlüğüne sahiptir. Bu çok incitici de olabilir. Bunun sınırı bir başkasının hak ve özgürlük alanına saldırı, üçüncü şahsın kişilik haklarının incitilmemesidir. Bunun dışında herkes her konuyla ilgili görüş ve kanaatini söyleyebilir. Tartışmaları ifade özgürlüğü çerçevesinde görüyorum.”

Kampanyanın içeriği yanlış,tarihimiz özrü gerektirmez

İmza kampanyasını ifade özgürlüğü olarak gören Yazıcı, içeriğine ise katılmadığını söyledi. Yazıcı, “Bu doğru mu derseniz, bana göre yanlış. Bizim tarihimizde bu boyutta özür dilenecek eylem sözkonusu değildir. Ermenilerle alakalı böyle bir sayfa açılarak özür dilemek ifade özgürlüğüdür ama yanlıştır. Türkiye ile Ermenistan arasında iletişim sorunlarını çözmeye yönelik sürece de katkı sağlamaz”


Sabih Kanadoğlu hukukçudan çok despotik

Hayati Yazıcı, 367’nin mucidi olan ve yerel seçimlere ilişkin yine devreye giren Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’na da ağır bir dille yüklendi. “O zat” dediği Kanadoğlu ile görevi sürerken yaşadıklarını ilk kez anlatan Yazıcı, “Bu zatın görev yaptığı sürede ekzantirik davranış biçimleri , Hukukçu olmaktan öte despotça adeta,bulunduğu yeri kullanarak ortaya koyduğu fiiller vardı” dedi. Yazıcı, örnek olarak da Başbakan Erdoğan’la ilgili iki örnek verdi. Kanadoğlu’nun hukuku hiçe sayan işleme imza attığını ve birisinde şu anda Danıştay Başkanı olan Mustafa Birden’in başında olduğu 2.Daireden “zılgıt” yediğini aktardı. Yazıcı, Kanadoğlu’nun hep belli projeler peşinde olduğunu da söyledi.

Gökçek’e yeşil ışık yakmadı: Şu olacak,bu olmayacak diyemem


Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, merakla beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda net mesaj vermedi. Melih Gökçek’in durumu konusunda ketum davranan Yazıcı, “ Şu olacak,bu olmayacak demek mümkün değil. Çalışma devam ediliyor, anket yapılıyor. Ben sadece tahmin edebilirim, ama söylemem” dedi.
Hayati Yazıcı yerel seçimlerden birinci parti ve güçlenerek çıkacaklarını savundu. Şu anda oy oranlarının 22 Temmuz’da elde edilen yüzde 47’nin üzerinde olduğunu iddia eden Yazıcı, “Rakibiniz CHP’mi?” sorusuna, “Hayır. Tek rakibimiz kendimiz.Bir yere bir aday gösterilecek. Diğer arkadaşların onun sağında,solunda yer alması gerekir” karşılığını verdi.

samanyolu haber



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,359 µs