En Sıcak Konular

9 Eylül'de rektör karmaşası

23 Aralık 2008 21:37 tsi
Rektörlük seçiminde 1. olmasına rağmen Gül tarafından rektör atanmayan Üyesi Prof. Dr. Sedef Gidener'in iddiası ortalığı karıştırdı.

Rektör adayı belirleme seçiminde en yüksek oyu almasına karşın Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne (DEÜ) atanmayan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedef Gidener, ''Ankara İdare Mahkemesine yaptığı başvuruyla ilgili mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığını duyduğunu, ancak henüz eline kararın ulaşmadığını'' bildirdi.

Sedef Gidener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün rektör seçilmeden önce üniversitede ''kısmi statüde'' görev yaptığını, bu durumdaki öğretim üyelerinin Yüksek Öğretim Kanunu'nun 36. maddesine göre rektörlüğe atanamayacağı iddiasıyla Ankara İdare Mahkemesi'nde dava açtığını hatırlattı.

''Mahkemenin konuya ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdiği yönünde duyum aldığını'' kaydeden Gidener, ''Güvendiğim bir kişi bana bu bilgiyi verdi ama henüz karar elime ulaşmadı. Bu yönde bir karar bekliyordum. Bunun için sevinçliyim. Büyük ihtimalle yarın karara ulaşacağım'' diye konuştu.

Prof. Dr. Sedef Gidener, DEÜ'de yapılan rektör adayı belirleme seçimlerinde 564 oy alarak ilk sırada, 181 oy alan Prof. Dr. Mehmet Füzün ikinci sırada yer almıştı. YÖK tarafından da Cumhurbaşkanlığına ilk sırada gönderilen Gidener, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektörlüğe atanmamıştı.

Gidener, Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün ''kısmi statüde'' görev yaptığını, görev süresinin 2006 yılının ekim ayından 2008'in ekim ayına kadar uzatıldığını, bu süre içinde Füzün'ün ''devamlı statüye'' geçmek için talebi olmadığını ileri sürmüş, ''kısmi statü''de görev yapan öğretim üyelerinin Yüksek Öğretim Kanunu'nun 36. maddesine göre rektörlüğe atanamayacağını iddia etmişti.

İddialara ilişkin DEÜ Rektörlüğünden o zaman yapılan açıklamada, Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün rektörlüğe atanmasında hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmadığı, Füzün'ün rektör olarak atandığı gün, ''kısmi statü''deki görevinden ayrılma isteğiyle ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğüne verdiği dilekçenin YÖK'e bildirildiği belirtilmişti.

PROF. DR. FÜZÜN: KURUMUMUZA ULAŞAN RESMİ BİR BELGE YOK'

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, DEÜ personeline yaptığı açıklamada, Ankara İdare Mahkemesi'nin verdiği kararla ilgili kurumlarına ulaşan bir belge bulunmadığını bildirdi.

Prof. Dr. Mehmet Füzün, rektör adayı belirleme seçiminde en yüksek oyu almasına karşın atanmayan DEÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sedef Gidener'in Ankara İdare Mahkemesi'ne başvurusuna ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verildiği yönündeki haberler üzerine personeline yönelik yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada yasal sürecin devam ettiğini kaydeden Füzün, şu ifadelere yer verdi:

''Henüz kurumumuza ulaşan resmi bir belge yoktur. İdare Mahkemesi'nin olumlu ya da olumsuz vereceği karar bize ulaştığında da yasal süreç çeşitli aşamalarla devam edecektir. Üniversitemiz mensuplarını yasal süreci etkilemeyecek biçimde her aşamada bilgilendireceğiz. Bu bağlamda, gerçeğe aykırı söylentilerden uzak kalmak ve çalışma huzurunu bozmamak hepimizin görevidir.''

Prof. Dr. Sedef Gidener, DEÜ'de yapılan rektör adayı belirleme seçimlerinde 564 oyla, 181 oy alan Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün önünde en çok oyu alan aday olmuştu. YÖK tarafından da Cumhurbaşkanlığına ilk sırada gönderilen Gidener, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanmamıştı.

Gidener, Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün ''kısmi statüde'' görev yaptığını, görev süresinin 2006 yılının ekim ayından, bu yılın ekim ayına kadar uzatıldığını, bu süre içinde Füzün'ün ''devamlı statüye'' geçmek için talebi olmadığını ileri sürmüş, kısmi statüde görev yapan öğretim üyelerinin Yüksek Öğretim Kanunu'nun 36. maddesine göre rektörlüğe atanamayacağını iddia etmişti.

İddialara ilişkin DEÜ Rektörlüğünden yapılan açıklamadaysa, Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün rektörlüğe atanmasında hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmadığı, Füzün'ün, rektör olarak atandığı gün, kısmi statüdeki görevinden ayrılma isteğiyle ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne verdiği dilekçenin YÖK'e bildirildiği belirtilmişti.

aa



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,674 µs