En Sıcak Konular

Bakan Çağlayan'dan KOSGEB müjdesi

23 Aralık 2008 19:46 tsi
Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, KOSGEB Kanununda yapılacak değişiklikle, hizmet sektörünü de dikkate alarak, yeniden yapılanma içerisinde olacaklarını bildirdi.

Bakan Çağlayan, Radyo ve Televizyon Yayıncıları Federasyonu (RATEF) Genel Başkanı Adnan Yüce ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

RATEF Başkanı Yüce, ziyarette yaptığı konuşmada, radyo ve televizyoncuların tek çatı altında bir araya geldiğini belirterek, global krize rağmen, ayakta durmaya çalıştıklarını ve toplumun değerlerine saygılı yayın yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Ancak krizden dolayı ciddi sıkıntıları bulunduğunu ifade eden Yüce, stüdyoların kendileri için bir anlamda fabrika olduğunu ve bunun için kendilerinin KOBİ kapsamında değerlendirilmelerini talep ettiklerini söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan da son derece önemli böyle bir kuruluş ile radyo ve televizyon yayıncılarının tek çatı altında güçlerini birleştirmesinin kendileri için memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Kuruluşun ulusal ve uluslararası sorumluluğu bulunduğunu, topluma ve dünyaya gelişmeleri duyurduğunu belirten Çağlayan, küresel krizin ABD tutsat (mortgage) kaynaklı olduğunu ve hiç bir sektörün etkilenmemesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Eskiden sektörlerin krizlerden ne kadar etkilendiğinin tahminlerle belirlendiğini hatırlatan Çağlayan ancak şimdi ellerinde çok önemli bir veri seti bulunduğunu, eski adı sanayi envanteri yeni adı ''girişimci bilgi sistemi'' olan bu veri seti ile 2 milyonun üzerinde işletmenin faaliyetlerinin, ihracatlarının, ithalatlarının, karların ve zararlarının ne kadar işçi çalıştırdıklarının görülebilecek durumda olduğunu kaydetti.

Bakanlığın da bu kapsamda bir sektörel izleme ve değerlendirme merkezi oluşturduğunu hatırlatan Çağlayan, burada 224 ayrı sektörü finansman, kur riski, iç ve dış pazar yönüyle irdeleyip değerlendirme imkanlarının bulunduğunu söyledi.

Küresel krizden en çok etkilenen sektörün de otomotiv sektörü olduğuna işaret eden Çağlayan, sektörde yüzde 60'lık bir daralmanın olduğuna dikkat çekti.

Radyo ve televizyon yayıncılarının da bir anlamda ticaret yaptıklarını ve stüdyolarda hizmet verdiğini belirten Çağlayan, kendilerinin KOBİ olarak değerlendirilmesi talebini KOSGEB'e ileteceğini ifade etti.

KOSGEB kanununu da değiştirdiklerini anlatan Çağlayan, ''inşallah yılbaşından sonra imalatçı esnaf ve sanatkar kavramının yerini hizmet sektörünü de dikkate alan yeniden yapılanma içerisinde olacağız'' dedi.

aa



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,752 µs