MHP'den Talabani'nin sözlerine tepki | " /> MHP'den Talabani'nin sözlerine tepki | "/>

En Sıcak Konular

MHP'den Talabani'nin sözlerine tepki

23 Aralık 2008 17:19 tsi
MHP'den Talabani'nin sözlerine tepki MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM'de, gazetecilerin sorusu üzerine Talabani'nin yaptığı, "Dağdakilere hapishanelere dönsünler demiyoruz. Evlerine geri dönsünler diyoruz" açıklamayı değerlendirdi.

 

"Talabani, Türkiye'nin içişlerine karışma cüretini nereden buluyor?" diyen Vural, Talabani'ye düşen görevin, Irak topraklarının teröristlere üst olarak kullanılmasının önüne geçmek olduğunu söyledi.

Vural, Talabani'ye, "Devletsin, bunu yaparsın, adam gibi yaparsın. Türkiye'nin ne yapması gerektiğini salık verme. Bölgenin terör üssü olarak kullanılmayacağına ilişkin taahhüdünü yerine getir" diye seslendi.

AK Parti'nin bu konuda danışıklı dövüş içinde olduğunu iddia eden Vural, "Bugün AKP, birtakım insanları Barzani'ye gönderiyor. Onun meşruiyetini tanıma konusunda birtakım girişimlerde bulunuyor. Yakın zamanda afla ilgili birtakım söylentiler çıktı. Şimdi de Talabani bunu ağzından kaçırıyor ve teröristlerin affedilmesini istiyor. Anlaşılıyor ki Talabani ve DTP, PKK ile AKP arasında bir arabulucu rolüne üstlenmiş" dedi.

"PKK'nın affedilmesi ve siyasallaşmanın önünü açmak istiyorlar" diyen Vural, "Irak terörle mücadele etmek istiyorsa, kendi topraklarından Türkiye'nin bütünlüğüne yapılan saldırıları önlemelidir. Önleyemiyorsa, Türkiye gereğini yapar" diye konuştu.

"AK PARTİ İLE PKK ARASINDA GÖRÜŞME TRAFİĞİ VAR"

AK Parti ile PKK arasında, Irak'ın kuzeyindeki yönetim aracılığıyla bir görüşme trafiği olduğunu ifade eden Vural, "Talabani'de bunu ifşa etti. DTP ile AKP arasındaki gerginlik, danışıklı bir dövüştür, oyundur. Birisi terörist başına kötü muamele yapıldığını, diğeri ise yanına arkadaş gönderme projesi uyguluyor. Mızrak çuvala sığmaz, bu oyunun hesabı sorulacak" diye konuştu.

ŞİRWAN PERVER'İN DAVET EDİLMESİ

"AK Partili bir milletvekili ile TRT yöneticisinin, Şirwan Perver'in ayağına gittiği ve davette bulunduğu" yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de Vural, TRT'nin milli bir kurum olmaktan giderek çıktığını ileri sürdü.

TRT'nin, ismindeki "Türkiye" ibaresini çıkarması gerektiğini öne süren Vural, "TRT, Türkiye'de, Türkçe'nin dışında yayın yapmanın öncülüğünü yapan kurum haline geldi. AKP'li biriyle kurum yöneticisinin gitmesi, kabul edilemez durumdur" dedi.

"AYIPLI SEÇMEN KÜTÜĞÜ OLUŞTURULDU"

Vural, "CHP'nin, seçmen kütüklerinde düzenlemeye gidilmezse, Danıştay'da dava açabileceği" yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de, "Ayıplı bir seçmen kütüğü hazırlandı. AKP, bir seçmen kütüğü oluşturdu, hiçbirimiz bunun içinden çıkamıyoruz. YSK sürekli toplantı yapıyor, ama henüz tatmin edici bir cevap verebilmiş değil. Bu doğrudan doğruya seçmen kütüklerine siyasi bir müdahaledir" dedi.

Seçmen kütüklerine siyasi müdahalenin kabul edilmesi mümkün olmadığını belirten MHP'li Vural, "Bu tamamıyla yanlıştır. Acaba bundan önce de bir siyasi müdahale oldu mu? AKP seçmen kütüğünden elini çekmelidir. Teröristleri seçmen olarak yazıp da adreslerini bulduğunu iddia edenler, gelinen noktada seçimlerle ilgili yaptıkları yanlışta suç üstü yakalanmışlardır. Bu konuda YSK'dan protokolü istedik. Bu konuyla ilgili gerekli işlem yapılacaktır" ifadesini kullandı.
 
CNN

 



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,182 µs