En Sıcak Konular

AKP ve CHP Meclis'te birbirine girdi

23 Aralık 2008 16:31 tsi
TBMM Genel Kurulu'nda AKP'liler ve CHP'liler birbirine girdi. Hakaretler havada uçuştu. Bakın kim kime nasıl hitap etti...


 
AKP’li vekillerler, Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşülürken “Ulaştırma Bakanlığı, ’B’ulaştırma Bakanlığı olmuş, bulaşmadığı yolsuzluk kalmamış” diyen CHP’li Çetin Soysal’ın üzerine yürüdü ve “köpek” diye hakaret etti.

TBMM Genel Kurulu’n-da Ulaştırma Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri tartışmalı geçti. Sık sık tansiyonun yükseldiği görüşmelerde, CHP adına söz alan İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’-dan, Bandırma açıklarında batan, 4 kişinin öldüğü Hayat N adlı yük gemisine sağlanan imtiyazların nedenini açıklamasını istedi. Soysal şöyle konuştu: “Bakan’ın inandırıcılığı kalmamıştır. Hayat N gemisine çifte standart uygulayarak, Marmara N ortağı Mehmet Koç’a, Serhat Feribotçuluk ortakları Mehmet Koç ve Salih Zeki Çakır’a, daha önce hiçbir ilişkim yok dediği ve ilişkisini belgelerle açıkladığımız tasfiye halinde olan Gayret Denizcilik’te, odacı olarak değil, herhalde genel müdürlük ya da yönetici vasfıyla görev yapmıştır. Hayat N kazası Susurluk kazasından farklı değildir.”
Siemens şirketiyle ilgili iddiaları da gündeme getiren Soysal “Pek çok ülkede rüşvet iddialarıyla ilgili yargılama aşamasına geçildi. Türkiye’de ise hala atılmış adım yok. Siemens’in rüşvetlerini dağıtan kişi ile Ankara’da görüşüldü mü? Ulaştırma Bakanlığı’nın Siemens’e verdiği işler nelerdir? Bakan’dan açıklama bekliyoruz” dedi.

“Ulaştırma Bakanlığı, ’B’ulaştırma Bakanlığı olmuştur. Bulaşmadığı yolsuzluk kalmamıştır” diyen Soysal, şöyle devam etti: “Hayat N gemisi, Siemens skandalı, Tuzla’da ölen 115 kardeşimizi, Isparta’daki uçak kazasında hayatını yitirenler, Kütahya’da yaşanan tren kazası ve sayamayacağım kadar çok olay bize gösteriyor ki, Ulaştırma Bakanlığı, kan ve gözyaşı ile sonuçlanan olayların sorumlusudur, mimarıdır. Bakan da bu kan ve gözyaşının üzerinde oturuyor.”

Kan ve gözyaşının sorumlusu

Muhalefetin eleştirilerinden sonra kürsüye gelen Bakan Yıldırım, CHP’li Soysal’ın “(B)ulaştırma Bakanlığı” eleştirisini yanıtlarken de “Bizim işimiz bulaştırmak değil buluşturmaktır. Bu sataşmaya cevap vermeye terbiyem elvermiyor” dedi. Yıldırım, Mevlana’nın “Cehalet insanı çirkinleştirir. Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek cevabım vardır, lakin lafa bakarım laf mı diye, adama bakarım adam mı diye” sözlerini anımsattı.

Yıldırım kürsüden inerken CHP’li Soysal, “Hayat N ile ilgili hiçbir iddiaya cevap veremedi, belge burada. Yüreği yetiyorsa çıkıp cevap versin” diye tepki gösterdi. Bakan’ı alkışlayan AKP’lilere de “Şakşakçılık yapmayın” diye bağırdı.

Şakşakçılık yapmayın

Tansiyonun yükselmesi üzerine oturuma 10 dakika ara verdi. Ancak verilen arada da tartışma devam etti. AKP Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, “Git aynaya bak, suratına bak” diyerek Soysal’ın üstüne yürüdü. CHP’lilerin araya girmesiyle iki milletvekili arasında kavga önlenirken, Soysal ‘ı arkadaşları salon dışına çıkartıldı. AKP Konya Milletvekili Muharrem Candan’ın “Bir köpeği susturamadınız” diye bağırdığı duyuldu. CHP’liler, Candan’ın bu sözlerine büyük tepki gösterdi.



Bu haber 493 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,864 µs