Görünmez kapıları kim kullanıyor? | " /> Görünmez kapıları kim kullanıyor? | "/>

En Sıcak Konular

Görünmez kapıları kim kullanıyor?

23 Aralık 2008 15:45 tsi
Görünmez kapıları kim kullanıyor? Öyle ‘paranormal’ aktivitelerden bahsetmiyoruz. Bunlar beşer işi. Ciddi işler. Nedir, nasıldır belli değil. Ama oluyor. İnanması çok zor değil de, kim yapar bu işleri ve neden? Gaipten gelen sesler deyip geçmeyin, buyrun mini bir tur atalım. <

1) Türkiye ile Yunanistan ne ise, Çin ile Tayvan o biliyorsunuz. Ekstradan Tayvan’ın stratejik önemi var. Japonya ile ABD bu adayı elde tutmak için ne gerekirse yapar. Çin içinse burası tarihi hakları da bulunan bir ülke. Yıllardır iki ülke arasındaki gerginlik bitmez. 60 yıllık bu husumet geçtiğimiz hafta bitiyordu. Ama kısmet değilmiş. Nedeni şu; Çin ve Tayvan arasında-barış müjdesinin ilk adımı olarak-kargo seferleri başladı. Onlar için büyük ve sembolik bir adım. İlk sefer yapıldı ve Tayvan’a indi. Bilin bakalım içinden ne çıktı? Sekiz kutu içinde ve tam 30 Kg. uyuşturucu! Bir yaşlı Çinli kadın da tutuklandı. Şimdi sorarız, böyle sembolik ve törenle gidip-gelen uçağa, yakalanacağı aşikar uyuşturuyu kim koyar?
2) Rus ordusunda “hemşeri birliği” kuruluyor! Ne demek derseniz, şöyle ki; Rusya da değişik milliyetlerden askerler üstleriyle sorunlar yaşıyorlarmış. Bunun üzerine bu karar alınmış. İlk birlikte Tatarlar’dan oluşacak. Ast-üst tartışmaları yüzünden orduda her yıl-buraya dikkat-yüzlerce asker ölüyor, binlercesi sakat kalıyormuş. Çarlık döneminde Ruslar bu tür birlikleri kullandılar. Hayli iş de gördü. Ama Kızılordu döneminde ast-üst kavgası çıkacak. O biraz zor! Bugün ise “hemşeri birlikleri”nin başka amacı var mıdır şimdiden bilmiyoruz. Ama yaralı-ölü rakamları biraz şüpheli gibi.
3) En çok silahlanan ülkeler veya bölge neresi? Yani çaplarına göre tabi. Yoksa örneğin ABD ile boy ölçüşsünler diye sormuyoruz. Körfez Ülkeleri! Hem de ne silahlanma. Sadece bir örnek verelim. Birleşik Arap Emirlikleri son olarak, yani toplam savunma bütçesi değil, tam 3.3 Milyar dolarlık savunma sistemi alacak. İyi de ne yapacak derseniz, şöyle söyleyelim, bunlar Patriot. Hatırladınız mı? Hani Irak savaşı öncesi ABD’ye destek veren Suudi Arabistan, İsrail gibi ülkelere konmuştu. Şimdi ne işe yarayacaksa. Ha bir de aynı Körfez Ülkeleri birleşir mi sorusu var. Çok ciddi konu. Nereden çıktı denirse, diyelim ki “ortak para birimi” geliyor. AB gibi. Ama bu da AB!
4) İşte iyibilgi’nin hep yakından izlediği ve huzursuzlandığı konu. Bunu duymuşsunuzdur, çünkü internet kullanıyorsunuz. Üç kıtanın iletişimi koptu. İyibilgi’nin batıl inancına göre bu kopmalardan sonra hep bir tatsızlık oluyor. Depremdir, baskındır, savaştır, terörist girişimdir. Allah korusun. Avrupa, Ortadoğu ve Asya arasındaki mevcut internet ve telefon hattı gidince, bakın nereler etkilenmiş; Mısır, Hindistan, Tayvan, Singapur, Malezya, Suudi Arabistan, Pakistan. Maşallah. Peki Akdeniz’deki bu arızayı kim tamir edecek? Fransa. Eder mi eder. Ne zaman? Bugün. İyi de denizin altındaki bu  kablolar bizim üçlü fişin kordunu gibi değil ki, nasıl kopar? Bilmiyorlarmış. İyi.
5) Malum, ABD Irak’tan çekiliyor. Artık çekilir mi sonra cayır mı bilinmez. Ama bir de müttefikler vardı. Hani koalisyon ortakları. Onlar ne oldu? Efendim, onlar toz. Şimdiden gidiyorlar, anlaşmanın gösterdiği zaman geldiğinde İngiltere de dahil olmak üzere bölgede ABD dışında kimsecikler kalmayacak. Zaten “azdılar”. Yani meseleyi tersinden görmek de mümkün. Geriye bir tek ABD kalıyor, ortaklar diskalifiye ediliyor diye. Bölgede büyüklerden de küçüklerden de kimsi kalmayacak. Fransa, Almanya, İngiltere, Rusya yok. Sadece ABD var. Yeter.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,280 µs