En Sıcak Konular

İşte cami yakanın profili

23 Aralık 2008 14:40 tsi
Vali Güler, kentte son günlerde gerçekleşen cami yangınları konusunda, Emniyet Müdürü Cerrah ile basın açıklaması yaptı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'daki cami yangınlarıyla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığını belirterek, ''Örgüt bağlantısı ya da yardım ve yataklık anlamında da her hangi bir tespit yapılmadı. Kişisel eylem ihtimali daha ağır basıyor'' dedi.

Vali Güler, kentte son günlerde gerçekleşen cami yangınları konusunda, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile Gayrettepe'deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünde basın açıklaması yaptı.

Kentin çeşitli ilçelerinde 8-17 Aralık tarihleri arasında 13 ayrı camide gerçekleşen yangınların tedirginlik yarattığını ifade eden Güler, emniyetin ilk etapta yangınların elektrik kontağından çıkmış olma ihtimalini değerlendirdiğini söyledi.

Güler, yangınların kısa aralıklarla ve aynı bölgede meydana gelmiş olması nedeniyle polisin çok yönlü incelemelere giriştiğini, kamera görüntülerini incelendiğini ve parmak izi araştırması yaptığını dile getirerek, ''Araştırmalar sonucu, yangınlarla ilgili 1 kişi yakalandı. 2 gündür sorgulanıyor. Bir gün daha sorgulanacak'' diye konuştu.

-CAMİLERDEN HIRSIZLIK YAPMIŞ-

Muammer Güler, bu kişinin, daha önce 13 ayrı camiden hırsızlık yaptığının tespit edildiğini, inceleme sonucu yangın çıkan camilerin 2'sinde parmak izine rastlandığını, yine yangın çıkan bir başka caminin din görevlisi tarafından da görüldüğünü bildirdi.

Güler, şüphelinin en kısa sürede adli makamlara sevk edileceğini belirterek, söz konusu kişinin geçmişte ruhsal tedavi gördüğünü ve bir suçtan dolayı girdiği cezaevinden bir süre önce çıktığını da kaydetti.

İstanbul'da 3014 cami bulunduğunu ifade eden Güler, ''Bu camilerin bir kısmında kamera sistemimiz kurulmuş, bir kısmında alarm sistemi var. Bir kısmında da özel güvenlik görevlilerimiz var. Ama eldeki imkanlar seviyesinde emniyet tedbirlerini artırmayı düşünüyoruz'' dedi.

Güler, bu konuda İstanbul Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve Müftülük arasında koordineli bir çalışma olduğunu belirterek, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

-''ÖRGÜT BAĞLANTISI YOK''-

İstanbul Valisi Muammer Güler, bir soru üzerine, ''Bu kişinin hastanede ruhsal tedavi gördüğüne dair elimizde raporlar bulunmaktadır. Örgüt bağlantısı ya da yardım ve yataklık anlamında da herhangi bir tespit yapılmadı. Kişisel eylem ihtimali daha ağır basıyor'' diye konuştu.

Camilerdeki yangınların, yapılan hırsızlıklardaki delillerin ortadan kaybedilmesi için kolonya döküp çakmakla çıkartılmış olma ihtimalini de değerlendirdiklerini vurgulayan Güler, ''Biz her ihtimalli değerlendirdik. Şu anda bir örgüt bağlantısı tespit edilmiş değildir'' dedi.

Güler, hırsızlık olaylarında delilerin yok edilmesinin sıkça rastlanıldığına işaret ederek, camilerdeki hırsızlıkların genellikle yardım toplama paralarının bulunduğu kutular ve kumbaralardan yapıldığını vurguladı.

Polis yetkilileri de, yangınlarla ilgili gözaltında tutulan bir kişinin, Serhat K. olduğunu ve sorgusunun sürdüğünü belirttiler.

Bu arada, olaylarla ilgili 4 kişinin daha gözaltına alındığı, ancak ifadelerin alınmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

AA




Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,683 µs