En Sıcak Konular

Genelkurmay da doğruladı!

0 0 0000 00:00 tsi
Genelkurmay da doğruladı! Gerçek şu: Birileri devlet kurumları arasında gerilim çıkarmaya çalışıyor. Genelkurmay ise bu gerçeğin farkında. Genelkurmay yaptığı sert açıklamayla kriz umanları uyardı.

Türkiye'de kurumlar arası gerginlik çıkarmaya yönelik haberlere tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Bu sabah iyibilgi'ye konuşan Hasan Köni, kurumlar arasında gerginlik çıkarmaya çalışıldığını söylemişti.

Köni'nin bu açıklamasının ardından, "kriz tacirlerini" kınayan tepkiler geldi. İlk önce konuşan TBMM Başkanı Bülent Arınç "Meclisimizle Silahlı Kuvvetlerimizin arasını açma gayretleri önlendi" derken, bu akşam Genelkurmay'dan yapılan sert açıklama aslında herşeyi özetliyor.

Genelkurmay: Bu haberlere itibar etmeyin!

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''son günlerde, bazı basın yayın organlarında, 'Bir Kuvvet Komutanı' veya 'Üst Düzey Bir Askeri Yetkili' ifadeleri esas alınarak haber yapıldığı, kamuoyunda sözde gündem oluşturulmaya çalışıldığı'' belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

''Daha önce de müteaddit defalar açıklandığı üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin faaliyetlerini ve düşüncelerini gerekli olduğunda kamuoyuna duyurmaya ve basını bilgilendirmeye yetkili makamlar belirlenmiş olup, yapılacak açıklamalarda makamlar açıkça belirtilmektedir. Yanlış algılamalar ve telkinler yolu ile Türk halkını yönlendirme amaçlı olduğu değerlendirilen ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bilgisi dışında, onun adını kullanarak, açık kimlik bildirerek veya bildirmeden yapılan bu türden haberlere ve siyasi yorumlara asla itibar edilmemelidir.''

Genelkurmay neye kızdı?

Dün Vatan gazetesi manşetinde, bir komutana atfen "Hükümet kendini devlet sanıyor" haberi yapmış, bu haber tepkiyle karşılanmıştı. Bu arada Emekli Subaylar Derneği'nden Genelkurmay'a Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahil olması için mektup gittiği iddia edilmiş, ancak dernek de bu haberi yalanlamıştı.

iyibilgi.com



Bu haber 264 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,750 µs