En Sıcak Konular

Kurtulmuş'tan 'Ermeni anıtı' önerisi

23 Aralık 2008 13:44 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'tan ilginç bir öneri geldi. Ermeni sorununun tarihçilere bırakılması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, Artin Penik anıtının dikilmesi önerisinde bulundu.

Partisinin genel merkez binasında bir basın toplantısı düzenleyen Numan Kurtulmuş, 13 merkezde gerçekleştirecekleri ''Saadet Türkiye Buluşmaları" hakkında bilgi verdi.

''Ermeni meselesinin'' bilim adamları tarafından bilimsel yöntemlerle ve belgelerle aydınlatılması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, ''Bu sorun, siyasi çabaya alet edilemez'' dedi.
 
DERİN CHP RAHATLATILMAK MI İSTENİYOR
 
Bu konuda husumetleri körükleyecek üslup kullanılmaması gerektiğini belirten Kurtulmuş, ''Canan Arıtman'ın Cumhurbaşkanı hakkında söylediği sözler, nezaket üslubunun dışındadır. Cumhurbaşkanlığı makamı zedelenmemelidir. Çarşaf açılımıyla rahatsızlanan derin CHP kamuoyu, bu çıkışla rahatlatılmak mı istenmektedir?'' dedi.
 
ARTİN PENİK ANITI DİKİLSİN
''2 kardeş topluluk arasındaki düşmanlık duygularının yok edilmesini sağlamak gerek'' diye devam eden Kurtulmuş, ''Asala terörüne ve iki topluluk arasına düşmanlık tohumları ekmek isteyenlere karşı Artin Penik, Taksim'de kendini yakmıştı. Penik'in öldüğü gün olan 15 Ağustos tarihinin Türk-Ermeni Dostluk Günü olmasını ve bir anıtının dikilmesini öneriyoruz'' diye konuştu.

''ALIM GÜCÜ ARTIRILMALI''

Kurtulmuş, ''Türkiye'nin krize çok açık bir ekonomik yapısının olduğunu'' ileri sürerek, ''Türkiye'nin krizde olduğunu gösteren birçok unsur bulunduğunu'' savundu.

''IMF programlarına bağlı kalındığı sürece, istense dahi ekonomik krizi önleyecek tedbirleri almanın mümkün olmayacağı'' görüşünü ifade eden Kurtulmuş, ''IMF programlarından ve dayatmalarından mutlaka vazgeçilmelidir'' dedi.

Kurtulmuş, alım gücünü artıracak tedbirlerin de mutlaka alınması gerektiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığının ''Lise tiplerinin sayısının indirilmesine'' ilişkin genelgesini de eleştiren Kurtulmuş, genelgenin bir an önce geri çekilmesini istedi.

Numan Kurtulmuş, bir soru üzerine, Saadet Partisinin yerel seçimlerde tüm seçim çevrelerinde aday çıkaracağını, başka partiyle işbirliğinin söz konusu olmayacağını bildirdi



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,667 µs