En Sıcak Konular

Kampanya başladı: “Ulusalcılar” tasfiye edilecek

0 0 0000 00:00 tsi
Kampanya başladı: “Ulusalcılar” tasfiye edilecek “Ulusalcı” yapılanmalar kurumsallaşıyor. Ulusal Birlik Hareketi dün ADD Başkanı Eruygur tarafından duyuruldu. Ancak aksi gelişmeler de yaşanıyor. Prof. Yayla’nın yüz yüze kaldığı saldırı, mağduriyet kampanyasına dönüşüyor. Bu çizgiye dik

Türkiye son yıllarda ciddi bir kırılma ile yüz yüze. AB sürecinin de derinden etkilediği bu kırılma topluma da yansıyor. Bu kırılmada en çok karşı karşıya gelen kesimler, liberaller ve son dönemde ortaya çıkan ulusalcılar.
Ulusalcılık yeni bir kavram. Daha çok AB sürecine bir tepki olarak ortaya çıkan ulusalcılık sadece Türkiye’ye ait bir düşünce akımı değil. İngiltere’de dahi AB’ye giriş sürecinde Türkiye’dekine benzer bir ulusal söylem ortaya çıkmıştı.

Ulusalcıların yeni göz bebeği

Seçimler yaklaştıkça örgütlenme çalışmalarını hızlandıran ulusalcılar, yavaş yavaş kurumsal yapıya bürünüyor. Bunun son örneği Ulusal Birlik Hareketi… Dün ADD Başkanı Eruygur tarafından duyurulan hareketin çıkış amacı "Cumhurbaşkanlığı makamının Cumhuriyet'in değerlerini içine sindirememiş bir kişi tarafından işgal edilmesini önlemek". Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu'nun (Türk Kamu-Sen) liderliğinde oluşturulan platform, Ulusal Birlik Hareketi (UBH) adını taşıyor. Hareketin genel başkanlığını Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur üstlendi.

Prof. Yayla kampanyası başlıyor!

Bu elbette Türkiye’deki tek yapılanma değil. Diğer yanda, ulusalcı yapının sürekli hedefinde yer alan “liberal-demokrat” kesim var. Prof. Yayla’nın başına gelenler hepimizin malumu. Şimdi Prof. Yayla için yeni bir süreç başlıyor. İzmir’de yapılan bir söyleşide Kemalizm ile ilgili söyledikleri Yayla’nın üniversitede ders vermesini engellemişti. Dün Yayla için önde gelen 208 akademisyen ortak açıklama yaparken, bu gün de öğrencileri Yayla için bir internet sitesi açtı.

Prof. Yayla’ya destek çıkan 208 akademisyen kendisini değil, söylediklerini, ya da ifade özgürlüğünü destekliyor. Yavaş yavaş oluşan bu yeni kamplaşma önümüzdeki dönemde yeni çatışmanın odak noktası olabilir. Bu noktada “liberal” kampın güçlü destekçileri olduğu kesin.

iyibilgi.com



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,830 µs