En Sıcak Konular

Çelik: Ah vah edilecek bir işsizlik yok

22 Aralık 2008 20:42 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işsizlikle konusunda "ah-vah" dedirtecek bir tablo olmadığını belirterek "Konuyu abartmayalım" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığının bütçesi üzerine milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı. Bakanlığının çalışmadığı yönündeki eleştirilere "Halkın dertleriyle dertleşen bir arkadaşımız olsa, bunu söyleme şansı olmayacaktı" karşılığını veren Bakan Çelik, genel sağlık sigortasını yaşama geçirdiklerini bunu sıradan bir olay gibi göstermenin insafla bağdaşmadığını kaydetti. Sendikalar Kanunu ile Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'nun halen değiştirilemediğine işaret eden Çelik, düzenlemelerin Genel Kurul aşamasında olduğunu hatırlatarak, "Beklemesi, işçi-işveren konfederasyonları, görüştüğümüzün tersine görüş beyan etmelerinden kaynaklanıyor. Bu yasalar, bugün çıkmadı. 1992'den beri birçok iktidar geldi, ne zaman Genel Kurul'a indirilebildi? Edebiyat yapmak başka şey çözümden yana olmak başka şey. Anlaşılması halinde, bu değişiklikler kısa sürede geçer" dedi.

-"SİZİN GENEL BAŞKANINIZ MADEN OCAĞINA GİRDİ Mİ?"

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in görevi süresince maden ocaklarına gidip gitmediği sorusuna Çelik, 1.5 yıl içinde Zonguldak'ta maden ocağına iki kez girdiğini, bir kez Başbakan Erdoğan ile gittiğini belirterek Sevigen'e, "Sizin Genel Başkanınız, iktidarınız dönemindeki bakanlar gitti mi?" diye sordu.

-"AH-VAH DEDİRTECEK BİR TABLO YOK"

Kayıt dışı istihdamın 2001 yılında yüzde 52,0 olmasına rağmen bugün bu rakamın yüzde 46,9'a indiğini söyleyen Çelik, muhalefet milletvekillerinin Tuzla tersanelerine ilişkin eleştirilerine ise Tuzla'ya defalarca gittiğini, sendikalarla, işverenlerle değerlendirme yaptıkları karşılığını verdi. Kadın istihdamının yüzde 17.9'a ulaştığını belirten Bakan Çelik, çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda da bakanlık olarak bir genelge yayımladıklarını bildirdi. Bakan Çelik muhalefetin "işsizlik had safhada" eleştirilerine de, "O boyutta değil, konuyu abartmayalım. Sıkıntılı bir süreç ama ah-vah ettirecek tablo yok" karşılığını verdi.

TimeTürk



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,427 µs