Türk'ten Erdoğan'a açık oturum çağrısı! | " /> Türk'ten Erdoğan'a açık oturum çağrısı! | "/>

En Sıcak Konular

Türk'ten Erdoğan'a açık oturum çağrısı!

22 Aralık 2008 20:10 tsi
Türk'ten Erdoğan'a açık oturum çağrısı! DTP'yi "tehditle oy alıyor" diye suçlayan Başbakan'a tepki gösteren DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, konuyu tartışmak için Erdoğan'ı açık oturuma davet etti.

DTP'yi "tehditle oy alıyor" diye suçlayan Başbakan'a tepki gösteren DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, konuyu tartışmak için Erdoğan'ı açık oturuma davet etti. Türk, "Kim kimi tehdit ediyor. Gelsin açık oturumda bunları tartışalım" dedi. Türk, Federal Kürdistan Bölgesi'nde tartıştıkları Kürt Konferansı'na ilişkin olarak da bu konferansa 4 parçadaki bütün Kürtlerin katılması gerektiğini söyledi.
 
TBMM'de ki makamında bir grup gazeteci ile sohbet eden Türk, Başbakan Erdoğan'ın DTP için "Bunlar tehdit oyu alıyor" sözlerini değerlendirdi. Başbakan Erdoğan'ı kamuoyunu yanıltmakla suçlayan Türk şunları söyledi: "Kendisini açık oturuma çağırıyorum. Orada rakamlarla ortaya koyalım, kim kimi tehdit ediyor. Örneğin 2002 seçimlerinde Mardin'in Derik İlçe merkezinde dönemin partisi DEHAP yüzde 81 oy alırken, kırsalda bunun altında oy oranı çıkıyor. Kızıltepe merkezde yüzde 71 olan oy oranı, köylerde yüzde 8, Nusaybin merkezde yüzde 80 olan oy oranı kırsalda yüzde 10 civarında" dedi. İl ve ilçelerde birinci olan partilerinin kırsalda ve mezralarda oluşturulan baskılar sonucu daha az oy aldığını belirten Türk konuşmasını şöyle sürdürdü: "Güvenlik güçlerinin korucuların kırsaldaki seçmenler üzerinde nasıl baskı uyguladıkları biliniyor. Şu an bile il yöneticileri çok açık bir biçimde partimiz DTP'ye karşı çalışıyor. İl valileri AKP'nin valisi gibi hareket ediyor. Köylerde, mezralarda psikolojik baskı uygulanıyor. Şimdi bu tehditler, baskılar varken kalkıp DTP'yi tehditle oy alan bir parti olarak göstermeye çalışarak Sayın Başbakan kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Tehdit bizzat devletin yereldeki organları tarafından yapılıyor. Bunları gelsin bir açıkoturuma tartışalım, kim hangi tehditle oy alıyor."
 
Türk, Barzani ve Talabani ile yapılan görüşmeler sonrası gündeme gelen "Kürt Konferansı'na" ilişkin olarak da "Kürtlerin kendi sorunlarını demokratik bir şekilde tartışması demokrat bir irade oluşturması önemlidir. Her şeyden önce Türkiye ile sürmekte olan çatışmalı sürecin sona erdirilmesi için diyalog zemininin yakalanabilmesi açısından böylesi bir konferansın olumlu olacağını düşünüyoruz" dedi. Konferans önerisinin Barzani ve Talabani tarafından sıcak karşılandığını ancak yeri ve zamanı ile ilgili bir tespit yapılmadığını kaydeden Türk, konferansa terör örgütü  PKK'nın davet edilip edilmeyeceği yönündeki soruyu da şöyle yanıtladı: "İlgili bütün tarafların konferansa katılmasını önemsiyoruz. Kürt sorunu ile ilgili dört parçadaki Kürtler bu konferansa katılmalı. Herkesi kapsamalı diye düşünüyorum. Sonuçta bu konferansın sonuçları herkes açısından bağlayıcı olacaktır. Önemli olan sorunun tartışılması ve somut bir adıma dönüştürülmesidir. Biz böyle bir tartışmayı başlatmak için böyle bir öneri yaptık."

TimeTürk



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,514 µs