En Sıcak Konular

Bombay'da ölümlerin sebebi polis

22 Aralık 2008 15:55 tsi
Hindistan'ın Bombay kentindeki saldırılarla ilgili Tac Mahal Oteli'nden kurtulan bir görgü tanığı BBC'ye yaptığı açıklamada polis yüzünden ölü sayısının fazla olduğunu söyledi

Doktor Prashant Mangeshikar kimi otel müşterilerinin polisin artık güvende olduklarını ve odalarından çıkabileceklerini söyledikten sonra militanlarca vurulduğunu açıkladı. Oteldeki operasyonlardan sorumlu üst düzey bir polis yetkilisi ise bu açıklamaları reddederek hatalı olmadıklarını belirtti.
Mangeshikar, "Polisin müşterileri farklı bir yere göndermelerinden dolayı şüphelendim ve olduğum yerde kaldım. Önümden yaklaşık 20 ya da 30 kişi geçti ve hepsi öldü" dedi. Polis saldırganların başka bir kata geçtiklerini düşünerek müşterilerin odalarından çıkabileceklerini düşünmüştü. Bombay'da çalışan bir terzi de dayısı ile kuzeninin polisin 'çıkabilirsiniz' çağrısına uyduklarını ve hemen ardından saldırganların ateşine maruz kaldıklarını ifade etti.
26 kasımda başlayan saldırılarda 173 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırılardan Pakistan'da kurulmuş olan Leşker-i Tayyibe örgütü sorumlu tutulmuştu. Bu arada saldırılardan sonra kapanan Trident-Oberoi Oteli ile Tac Mahal Oteli dün tekrardan açıldı. İki otelin de silahlı ve köpekli askerlerce korunduğu, konukların valizlerini x-ray cihazlarında kontrol ettikleri gözlendi.
Öte yandan yılbaşlarında plajlarda düzenlenen partilerle meşhur Hindistan'ın Goa eyaletinde bu yılbaşı plaj partilerinin yasak olduğu açıklandı. Eyalet Başbakanı Digamber Kamat, her şeyi göz önünde tutarak, 23 aralık ile 5 ocak arasında plaj partilerini yasaklama kararı aldıklarını söyledi.
Sebep olarak 'açık' güvenlik tehlikelerinin bulunması gösterildi. Ancak bu yasak geleneksel törenleri ve otel partilerini kapsamıyor. Noel ve yeni yılda düzenlenen plaj partileriyle ünlü Goa'yı her yıl binlerce turist ziyaret ediyor.

Taraf



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,064 µs