En Sıcak Konular

İzmir Barosu’ndan Gül’e istifa çağrısı

22 Aralık 2008 15:40 tsi
İZMİR Baro Başkanı Avukat Nevzat Erdemir, Ermeniler’den özür dilenmesi için başlatılan kampanyaya destek verdiği iddiasıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü istifaya davet etti.

Başkan Erdemir yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül’ün, Türk Ulusuna yönelik karalama kampanyasına verdiğini iddia etti. İzmir Barosu’nun, İzmir Adalet Sarayı’ndaki baro biriminde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan İzmir Barosu Başkanı Avukat Nevzat Erdemir şunları söyledi:
“Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde ve Birinci Dünya Savaşı sırasında başta Rus Çarlığı olmak üzere dış güçlerle işbirliği yapan Ermeniler’in, özellikle Kafkasya, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’daki Türk ve Müslümanlara yaptıkları zulüm ve katliamlar ve çıkardıkları ayaklanmalar üzerine, Osmanlı, 1915 yılında Ermeniler’i zorunlu göçe tabi tutan tehcir kararını almıştır. Tehcir kararını ve sonrasında yaşananları, bir soykırımmış gibi tüm dünyaya yurtturmak isteyen Ermeni diasporası, ne yazık ki, ülkemizde yetişmiş bir kısım kişilerin başlattığı bu kampanya ile eline önemli bir koz geçirmiştir. Sayın Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı sıfatını taşımasına rağmen, bu konuyu ‘düşünce özgürlüğü kapsamında bir görüş açıklaması’ olarak nitelemesi ve bu kapsamda karalama kampanyasına dolaylı destek vermesini üzüntüyle karşılıyor ve yadırgıyoruz. Abdullah Gül şu anda Atatürk’ün oturduğu Çankaya Köşkünde oturmakta ve Cumhurbaşkanı’na ait görev ve yetkileri kullanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesinde ırk yada etnik köken ayrımı yoktur. Sayın Abdullah Gül’ün Türk Ulusuna yönelik karalama kampanyasına verdiği destek nedeniyle istifa etmesi en uygun davranış olacaktır.”

Milliyet



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,863 µs