En Sıcak Konular

"Erdoğan'ın üslubu kaba ve küstahça"

0 0 0000 00:00 tsi
CHP Genel Başkanı lideri Deniz Baykal, hükümetin AB politikasını çok kötü yönettiğini savundu. Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üslubunun da 'kaba' ve 'küstahça' olduğunu söyledi.

CHP lideri Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında hükümetin AB politikasını eleştirdi.
 
Türkiye'nin, AB politikasında gerileme yaşandığını savunan Baykal, sürecin 17 Aralık'ta atılan imzalar nedeniyle çıkmaza girdiğini, alınan son kararla ciddi darbe aldığını belirtti.
 
Baykal, Türkiye'nin AB'ye yaptığı 'bir liman ve bir havaalanını' Kıbrıs Rum yönetimine açma önerisini değerlendirirken, 'ortada devlet yönetme anlayışıyla bağdaşmayan, laubali bir dış politika götürme tarzı bulunduğunu' öne sürdü.
 
Baykal, ''(Cumhurbaşkanı'na görüş mü soracağım?) diyor, Putin'e görüş soruyor, Karamanlis'e görüş soruyor Sayın Başbakan... Tabii bu skandal, hiç olmaması gereken bir şey'' dedi.
 
"Üslup kaba ve küstahça"

 
Erdoğan'ın AB politikasının esasının, bu olaylarla ilgili kullandığı üslubun, konunun, danışılmadan emrivakilerle yürütülmesinin yanlış olduğunu belirten Baykal, ''Bir başbakana yakışan üslup değildir. Kaba, küstahça bir üsluptur. Cumhurbaşkanı'na, anamuhalefete, Denktaş'a yönelik yakışıksız bir üsluptur. Bu üslupla konuşan başbakan, şimdi Cumhurbaşkanı olacağım gayreti içinde. Başbakan iken ne yaptı, cumhurbaşkanlığını verirseniz neler olur, milletimizin takdirine sunuyorum'' diye konuştu.
 
Deniz Baykal, ''AB'nin 'askıya alırız' baskısını ortadan kaldırmak için Kıbrıs ödünü veriyorsan, bundan sonra AB artık Kıbrıs'ı da söyler, Ege'yi de söyler, Güneydoğu'yu da söyler, azınlıkları da söyler, her şeyi söyler... Siyasi şartları kabul ediyorsun sen. Onu tutamazsın. Bu yanlış, tehlikeli bir sürüklenmedir'' diye konuştu.
 
"Erdoğan kendini İnönü sanıyor"

 
Erdoğan'ın kendi konumunu Lozan görüşmelerini yürüten İsmet İnönü'ye benzettiğini belirten Baykal, "İsmet İnönü'yü rahat bıraksın, adını o kadar kolay ağzına almasın" dedi.
 
Diplomasinin şeref madalyası, kararlı, tutarlı Lozan müzakeresi ile Erdoğan'ın ''yüzüne gözüne bulaştırdığı'' bu müzakerelerin nasıl kıyaslanabildiğini soran Baykal, ''Taviz üstüne taviz veriyoruz, cezalandırılıyoruz, dışlanıyoruz. 'Çağıracak mısınız?' diye soruyorlar, 'hayır çağırmayacağız' diyorlar. Bu, Başbakanı rencide etmiyor ama bizi rencide ediyor'' diye konuştu.
 
Baykal, Erdoğan'ın, İsmet İnönü adını düşünüp taşındıktan sonra ağzına almasını, İnönü'yü rahat bırakmasını söyledi.
 
"İktidar Türkiye'ye yük oluyor"

 
Ekonomideki gelişmelere de yer verdiği konuşmasında Baykal, ekonomideki büyümenin düştüğünü ancak enflasyon ve reel faizin düşmediğini ifade etti.
 
Baykal, cari açığın ve dış ticaret açığının patladığını, bunun, ekonomide gerilim yaratan patlayıcı bir enerji yoğunlaşmasına neden olduğunu vurguladı.
 
İktidarın, Türkiye'ye yük olmaya başladığını öne süren Baykal, demokrasilerde seçimlerin 4 yılda bir yapıldığını, 5 yılda neler olduğunun görüldüğünü, demokratik sabrın tükendiğini söyledi.

CNNTurk



Bu haber 329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,719 µs