En Sıcak Konular

Başsavcı: İlk tespitlere göre patlama aşırı basınçtan

0 0 0000 00:00 tsi
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, ilk tespitlere göre, Kurtoğlu Askeri Lojmanlarındaki Şahinkaya Apartmanında dün meydana gelen patlamanın, kalorifer kazanındaki aşırı basınç sonucu oluştuğunu düşündüklerini söyledi.

Kavak, Adliye binasında düzenlediği basın toplantısında, olayla ilgili görevlendirilen Cumhuriyet Savcısının keşif ve incelemesini yaptığını belirtti. Kavak, şöyle dedi:“İlk tespitlerimize göre, patlamanın kalorifer kazanındaki aşırı basınç sonucu meydana geldiğini düşünüyoruz. Çalışmalarımız büyük oranda bu yönde yürütülüyor. Ama sonuçta ortada bir patlama var. Biz her türlü spekülasyonu bertaraf etmek adına, 'patlayıcı olabilir mi? ' ihtimali üzerinde de duruyoruz. Bu çok zayıf bir ihtimal. Şu anda yüzde 95 oranında kalorifer kazanının aşırı basınç nedeniyle patladığını düşünüyoruz. Enkazın bütünüyle kaldırılıp, altında kimsenin bulunmadığından emin olduktan sonra özellikle makine mühendisi bilirkişilerimiz kalorifer tesisatı üzerinde gerekli incelemeleri yapıp bize kesin kanaatlerini bildirecekler. Biz de ona göre soruşturmamızı gerekli yöne doğru sevk etmiş olacağız.”Soruşturma kapsamında 5 kişinin gözaltına alındığını kaydeden Kavak, şöyle devam etti: “Olayla ilgili soruşturmaya başlar başlamaz 2 kalorifer görevlisi ile kazanla ilgili 1 gün önce tamirat işini yapan 3 kişi gözaltına alındı. Bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bilirkişi raporları sonuçlarına göre, soruşturmanın kat ettiği aşamalarda ortaya çıkacak diğer delil durumlarına göre gözaltında olan kişilerin tutuklanıp tutuklanmayacaklarına karar verilecektir. Gözaltına alınan şahısların şu andaki bilgilere göre terör örgütüyle ilgili bir bağlantısı yok. Bu şahıslar, 'Kazara adam ölmesine sebebiyet vermekten' dolayı gözaltında bulunuyorlar.”
Binanın 21 yıllık olduğunu belirten Kavak, patlama nedeniyle binanın çökmesinde bir yapım hatasının tespit edilmesi halinde ilgili kişiler hakkında gerekli işlemin yapılacağını ifade etti.



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,232 µs