En Sıcak Konular

'Bakanım sana hayranım'

22 Aralık 2008 11:29 tsi
Şahin’e başvurarak derdine çare arayan vatandaşların talepleri gülümsetiyor.

Başı sıkışan vatandaş mektup veya e-mail yoluyla Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e ulaşarak yardım istiyor. Af isteyen mahkumdan, alacağını tahsil edemeyen esnafa, evinin önüne çöp atılmasına kızan yaşlı teyzeden, cezaevinde çiğköfte yapmak isteyen hükümlüye varana kadar, başı sıkışan herkes Bakan Şahin’e başvuruyor.

Adalet Bakanı Şahin, mektup, faks ya da e-mail yoluyla yapılan başvuruların tümünü titizlikle incelettiğini belirtti. Şahin, “Vatandaşın başvuru yazısını ilgili birimlere gönderip yasalara uygun olarak gereğinin yapılması için talimat veriyorum. Bizimle ilgisi olmayan konularda da nereye başvurmaları gerektiğini söylüyoruz” dedi.

Bakana en ilginç mektuplardan biri Tekirdağ’da yaşayan 55 yaşındaki Zikriye Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, SHOW TV’nin izlenme rekorları kıran “Var mısın Yok musun” adlı yarışma programına katılmak için “torpil” istedi.

SİZE HAYRANIM

Zikriye Erdoğan mektubunda, “Bütün bakanlar içinde sizin hayranınızım. Tek arzum bir ev sahibi olmak. Acun’a söyleyin beni ‘Var mısın, Yok musun” yarışmasına çıkarsın. Programa çıkarsam belki ev parası kazanırım. Tek ümidim sizsiniz” dedi. Talep karşısında şaşıran Bakan Mehmet Ali Şahin, gönderdiği yanıtta, Adalet Bakanı olarak bu konuda yapabileceği pek fazla bir şey olmadığını ve başvurunun programa yapılması gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’e başvurarak derdine çare arıyan vatandaşların, gülümseten taleplerinden bazıları ise şöyle:

# RÜYAMDA SİZİ GÖRDÜM AF ÇIKARIN:

# FİRAR EDECEĞİM:

# ÇİĞ KÖFTELİK BULGUR: Urfalıyım çiğ köfte yapmak istiyorum ancak cezaevi kantininde bulgur bulunmuyor. Kantinde bulgur satılmasını talep ediyorum.

# KOYUNLARIMI VERSİNLER: Parasını vererek satın aldığım koyunları teslim etmediler. Koyunları isteyince tehdit ediyorlar, yardım edin.

Ersin BAL / Akşam



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,916 µs