Veli Küçük'ün bir üstü varsa? | " /> Veli Küçük'ün bir üstü varsa? | "/>

En Sıcak Konular

Ya Veli Küçük'ün bir üstü varsa?

22 Aralık 2008 10:25 tsi
Ya Veli Küçük'ün bir üstü varsa? Veli Küçük'ün elinde "itirafçı" olabilecek kadar bile manevra alanı yok. İtirafçı bile olamayacak kadar zavallı durumda. Ama konuşacak ondan önemli biri var.

Veli Küçük konuşamayacak, itirafçı olamayacak kadar zavallı halde. İçinde bulunduğu durumda susmak ve kaderine razı olmaktan başka yapabileceği bir şey yok.

Konuşursa pek çok insanı ateşe atacağı kesin. Ya yakacağı insanlar onun hakkında konuşursa?

Mesaisinin büyük bölümünü ayak takımındaki tetik isimlerle harcamış Veli Paşa’dan çok; Doğu Perinçek’tir konuşup konuşmayacağı asıl kritik olan.

Bu olursa, Ergenekon’da “operasyon dalgaları” dönemi biter; “perde” dönemi başlar. İkinci Perde’nin altında Perinçek’in üstü var çünkü…

Cevheri Güven/Aktifhaber

Veli Küçük'ün bir üstü

Veli Küçük’ün savunma ve ilk çapraz sorgusunun yapılacağı duruşma öncesi, birkaç gazetede temenniyle karışık “konuşabilir” haberleri yeraldı.

Küçük’ün gözden çıkartıldığı bu nedenle de gemileri yakıp, biraz da kendisini gözden çıkartanlardan intikam almak için konuşabileceğini varsayan haberlerdi bunlar.

“TSK adına”, Org. Eruygur ve Org. Tolon’un cezaevinde ziyaret ettirilmesi, Veli Küçük Paşa’nın ise pas geçilmesi tezi üzerine kuruluydu “konuşabilir” varsayımı.

Oysa Veli Küçük konuşamayacak, itirafçı olamayacak kadar zavallı halde. İçinde bulunduğu durumda susmak ve kaderine razı olmaktan başka yapabileceği bir şey yok. Duruşmada cevap vermediği 40’a yakın soruyla da bu yolda ilerliyor.

Bir itirafçı, dayanabileceği bir nokta varsa bu yola başvurur. Veli Paşa’nın böyle bir dayanağı yok. Konuşması demek, her sözünün bumerang etkisiyle kendisini vurması demek. Konuşursa pek çok insanı ateşe atacağı kesin. Ya yakacağı insanlar onun hakkında konuşursa?

O kadar kötü durumda ki; Mahkeme kararıyla hüküm giymiş, suç örgütü lideri olduğu tescillenmiş Sedat Peker hakkında bile mahkemede “Suç örgütü lideri olduğunu kabul etmiyorum."  demek zorunda kaldı.

Küçük, Sedat Peker’i ve diğerlerini artık incitemez. 

Bir zamanlar emriyle alayını hizaya getirdiği, her türlü işte kullandığı bu insanlara mahkum durumda. Herhangi birine yapacağı falso,  onların kendi hakkında konuşmaya başlaması sonucunu doğuracak.

Bu yönüyle, susup cezasına razı olan Korkut Eken’e benzetilebilir. Ama Veli Paşa’nın alacağı ceza, Eken gibi küçük olmayacağı için, mahkemenin sonlarına doğru ağır cezalar karşısında ağzı gevşeyebilir.  O zaman da, hapiste bile olsa her şeye rağmen “yaşamak” kaygısı ağır basabilir.

Mesaisinin büyük bölümünü ayak takımındaki tetik isimlerle harcamış Veli Paşa’dan çok; Doğu Perinçek’tir konuşup konuşmayacağı asıl kritik olan. Anlatacağı şeyler alta doğru değil, üste doğru yakıcı etki yapar.

Bu olursa, Ergenekon’da “operasyon dalgaları” dönemi biter; “perde” dönemi başlar. İkinci Perde’nin altında Perinçek’in üstü var çünkü…

aktifhaber



Bu haber 881 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,833 µs